Amenzi usturatoare pentru zalauanii neglijenti cu mediul

Magazin Salajean 12 martie 2008 0

Amenzi usturatoare pentru zalauanii neglijenti cu mediul Primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, a solicitat colaborarea Garzii de Mediu Salaj in vederea aplicarii de amenzi substantiale cetatenilor care nu mentin curatenia pe domeniul public. Potrivit unui comunicat de presa remis ieri de Primaria Zalau, edilul municipiului a facut solicitarea sus amintita ca urmare a cantitatii mari de deseuri pe care unii dintre locuitorii urbei o lasa pe domeniul public si nu in locurile special amenajate. Vom intensifica actiunile de urmarire a domeniului public in vederea depistarii celor care depun deseuri si moloz in aceste zone. Am solicitat si sprijinul Garzii de Mediu, in speranta ca impreuna vom reusi sa descurajam acest gen de manifestare a <>. Nu este posibil ca oameni care locuiesc in vecinatate sa nu respecte actiunile de curatenie, iar efortul uman si financiar sa fie in acest fel minimizat, a declarat Radu Capilnasiu.

Ultima actiune de salubrizare desfasurata in municipiu a fost la sfarsitul saptamanii trecute, cand echipele de salubrizare au actionat in zonele Bradet – Meses si inspre Aghires. Cu toate ca din padurea Aghires au fost incarcate cinci masini cu moloz, la cateva zile dupa actiunea de salubrizare, in zona au fost aruncati alti saci cu gunoaie. La fel au stat lucrurile si in ceea ce priveste cursul Vaii Zalaului, unde, la scurt timp dupa actiunea desfasurata de Directia Generala de Administrare a Domeniului Public, au fost aruncate PET-uri si mizerii.

In perioada 15 martie – 15 aprilie, Primaria Zalau va demara actiunea Luna Curateniei Generale, la care sunt invitati sa participe si locuitorii municipiului, institutiile publice, unitatile scolare, societatile comerciale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »