Amenzi usturatoare pentru rechini

Magazin Salajean 13 aprilie 2010 0

Amenzi usturatoare pentru rechini

Scolile de soferi si instructorii auto care efectueaza cursuri de pregatire a viitorilor soferi, fara a detine autorizatie in acest sens, vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 10.000-15.000 de lei, dupa ce Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta pentru combaterea practicilor ilicite in transportul de persoane si marfa.

Documentul mai prevede ca persoanele care presteaza serviciile de transport rutier fara autorizatie vor fi sanctionate prin pierderea dreptului de utilizare a autovehiculului timp de sase luni, prin retinerea placutelor de inmatriculare impreuna cu certificatul de inmatriculare. Acestea se predau Inspectoratului Judetean de Politie, care aduce la cunostinta detinatorului autovehiculului faptul ca suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare, inceteaza la sase luni de la data procesului verbal de retinere a acestora si dupa achitarea amenzii.

Si in cazul utilizarii pentru transport public de persoane a unui autoturism cu 8+1 locuri, fara a detine autorizatie de transport in regim de inchiriere, se suspenda dreptul de utilizare a autoturismului prin retinerea de catre politistii rutieri a placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare, aplicandu-se si sanctiunea contraventionala corespunzatoare. Actul normativ interzice totodata stationarea taxiurilor in alta localitate decat cea pentru care a fost emisa autorizatia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »