Amenzi usturatoare pentru plimbarea cu barca pe Varsolt

Magazin Salajean 18 octombrie 2010 0

Amenzi usturatoare pentru plimbarea cu barca pe VarsoltConducatorii ambarcatiunilor care navigheaza pe lacul Varsolt, ignorand, astfel, prevederile legale, risca amenzi cuprinse intre 10.000 si 15.000 de lei, au anuntat reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Salaj.

Acumularea Varsolt reprezinta sursa de alimentare cu apa potabila a municipiului Zalau, a orasului Simleu Silvaniei si a localitatilor Criseni, Hereclean, Panic, Badon, Guruslau, Borla, Campia Salajului, Bocsa si Salajeni, urmand ca in viitor si alte localitati din mediul rural sa preia apa din acest lac. Pentru asigurarea cerintei de apa atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ pentru localitatile deservite, apele utilizate in scopul potabilizarii trebuie protejate impotriva alterarii, se arata intr-un comunicat de presa al SGA Salaj.

Dat fiind rolul lacului de a asigura apa bruta necesara potabilizarii si faptul ca Varsoltul nu este cuprins in lista lacurilor navigabile, SGA Salaj a solicitat Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi sa ia masuri drastice pentru a restrictiona accesul pe luciul apei cu ambarcatiuni de orice fel.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »