Amenzi in trafic de peste 100.000 de lei

Magazin Salajean 17 ianuarie 2011 0

Amenzi in trafic de peste 100.000 de lei

Peste 100.000 de lei au insumat sanctiunile contraventionale aplicate de politistii rutieri in ultimele sapte zile de actiuni pe drumurile judetului Salaj. Cele mai multe amenzi au fost scrise pe numele soferilor care au incalcat normele de circulatie, in perioada respectiva fiind sanctionati 813 conducatori auto.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, in perioada 7-13 ianuarie, politistii Serviciului Rutier au constatat patru fapte de natura penala si au aplicat 941 de sanctiuni contraventionale in valoare de 105.600 de lei. In perioada analizata, au fost sanctionati contraventional 813 conducatori auto pentru diferite abateri in trafic. Dintre acestia, 345 de soferi au fost depistati conducand autovehiculele cu viteza peste limita legala. Pe langa amenda primita, 33 soferi au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce, majoritatea pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, se arata in informatia de presa.

Nici pietonii nu au fost scutiti de amenzi, 104 persoane fiind sanctionate de politisti dupa ce au traversat neregulamentar ori s-au deplasat necorespunzator pe drumul public. De asemenea au fost retinute si 12 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Incepand din acest an, persoanele sanctionate contraventional platesc mai mult in cazul incalcarii regulilor de circulatie. De la 1 ianuarie, valoarea punctului amenda a crescut de la 60 la 67 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »