Amenzi garla in trafic

Magazin Salajean 7 iunie 2010 0

Amenzi garla in traficPeste 100.000 de lei au insumat amenzile scrise de politistii rutieri salajeni, in doar o saptamana.

Majoritatea sanctiunilor au fost aplicate soferilor, insa si pietonii au adunat o seama de amenzi.

Potrivit raportului Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, in perioada 28 mai-3 iunie, lucratorii de Politie Rutiera din judetul Salaj au constatat 1.155 de fapte contraventionale in valoare de 106.000 lei. Dintre sanctiunile aplicate, peste 900 le-au revenit conducatorilor auto, in special celor care au depasit viteza maxima admisa de lege (497 de soferi).

De asemenea, 30 de soferi, pe langa amenda primita au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce: sase – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, sapte – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri pe ora, sase – pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire si 11 – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept ori ca urmare a circulatiei pe contrasens.

Si pietonii au fost cam indisciplinati in perioada analizata, politistii sanctionand 158 de persoane care au traversat strada pe interzis. N-au scapat de procesele verbale intocmite de politisti nici biciclistii si mopedistii care s-au avantat in trafic fara a avea vehiculele echipate corespunzator. In aceeasi perioada, au fost retinute si cinci certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Actiuni preventive pentru saptamana in curs

Pentru prevenirea accidentelor grave de circulatie, politistii de la Serviciul Politiei Rutiere Salaj (SPR) desfasoara zilnic actiuni in randul participantilor la trafic. Astfel, in cursul zilei de azi politistii vor verifica daca soferii folosesc centura de siguranta, daca au consumat bauturi alcoolice, controlul vizand, in special, autovehiculele inmatriculate in alte state. Maine vor avea loc actiuni in randul pietonilor, in timp ce miercuri intra in atentia politistilor rutieri biciclistii si carutasii.

Vitezomanii sunt vizati pe parcursul zilei de joi de radarele nedetectabile, urmand ca vineri politistii sa desfasoare actiuni in randul pietonilor si a soferilor care efectueaza depasiri neregulamentare. In weekend, lucratorii SPR Salaj vor urmari motociclistii si vitezomanii, precum si persoanele care nu folosesc centura de siguranta in trafic. Pe parcursul intregii saptamani, vor avea loc actiuni pentru identificarea soferilor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »