Amenzi de 90.000 de lei pentru munca la negru

Magazin Salajean 13 ianuarie 2012 0

Amenzi de 90.000 de lei pentru munca la negruNoua persoane au fost prinse, in cursul lunii trecute, lucrand fara forme legale la sase operatori economici care isi desfasoara activitatea pe raza judetului Salaj. Inspectorii de munca au sanctionat patronii acestor firme cu amenzi in valoare totala de 90.000 de lei.

Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj, Mariana Pop, in cursul lunii decembrie 2011, au fost controlati 150 de agenti economici. La sase dintre acestia au fost identificate noua persoane care lucrau fara forme legale de angajare, fiind sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 90.000 de lei. Un alt angajator a fost sanctionat cu amenda de 10.000 de lei pentru netransmiterea registrului general de evidenta al salariatilor in format electronic cu elementele contractului individual de munca, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza, a declarat Mariana Pop.

In acelasi interval de timp, inspectorii institutiei au controlat 85 de unitati in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Trei agenti economici au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 19.000 de lei. Aceste sanctiuni au fost aplicate pentru necomunicarea in termen a incapacitatii temporare de munca a unui salariat care a suferit un accident de munca, neasigurarea conditiilor de lucru la inaltime astfel incat sa fie prevenita caderea lucratorilor, precum si pentru admiterea lucrului la inaltime fara utilizarea echipamentului de lucru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »