Două firme de panificaţie amendate de ITM Sălaj

Flavia Pintea 10 aprilie 2013 1
Două firme de panificaţie amendate de ITM Sălaj

Circa 33 de agenţi economici sălăjeni din domeniul panificaţiei au fost verificaţi luna trecută de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj. Potrivit datelor furnizate de ITM Sălaj, acţiunile de control s-au desfăşurat în perioada 19-21 martie şi au vizat identificarea cazurilor de muncă nedeclarată precum şi verificarea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă din domeniul panificaţiei. Din cei 33 de agenţi economici controlaţi, unul a fost sanţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru stabilirea salariului de încadrare al angajaţilor sub nivelul minim pe economie, respectiv 750 lei lunar, încălcându-se astfel prevederile legale în vigoare.

Tot în aceeaşi perioadă, potrivit sursei citate, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, un agent economic a fost sancţionat cu amendă în valoare de 4.000 de lei pentru instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor, iar alţi 19 operatori economici au fost sancţionaţi cu avertisment, constatându-se deficienţe precum: necompletarea fişei postului pentru toţi lucrătorii cu prevederi privind securitatea şi sănătatea în muncă, lipsa semnalizarii de securitate, neconstituirea comitetului SSM care, conform prevederilor legale, este obligatoriu la unităţi cu mai mult de 50 de salariaţi sau nedesemnarea lucrătorilor responsabili pentru acordarea primului ajutor în caz de accident.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. SC Fabrend Tex SRL 11 aprilie 2013 at 13:26 - Reply

    Si acest asa zis patron Pausan Viorel de la SC Fabrend Tex SRL face acelasi lucru cu angajatele lui,obligandu-le sa lucreze ore suplimentare fara sa ia in considerare daca acestea vor sa lucreze suplimentar sau nu,la un control efectuat de ITM a iesit bine deoarece angajatele nu au curajul sa spune nimic deoarece se tem sa nu fie date afara,asa cum au fost date altele care au avut curajul sa-i infrunte.
    Cum li se permite acestor animale ca nu pot sa le spun altfel sa -si deschida asa zise firme de croitorie si sa-si bata joc in halul asta de angajati.

  2. Anonim 11 aprilie 2013 at 13:46 - Reply

    In 31 de firme totul a fost OK. hi,hi,hi,hi,hi,!!!!!!!!!!!

Lasa un Raspuns »