Amenzi astronomice pentru 11 agenti economici

Magazin Salajean 1 februarie 2007 0

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj, informeaza ca, in cursul saptamanii trecute, s-au efectuat 60 de actiuni de control la agentii economici din judet.

Aurora Sabou, directorul executiv al OJPC Salaj, a declarat ca aceste controale tematice au fost efectuate la serviceurile auto, precum si la comerciantii de baterii sau acumulatori pentru autovehicule. Din totalul de 60 de agenti economici verificati, 59 au incalcat legislatia in domeniul protectiei consumatorilor, iar 11 au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 9.700 RON.

Totodata, in cursul saptamanii trecute au fost efectuate controale la agenti economici (unitati de alimentatie publica, discoteci) pentru a verifica modul in care sunt respectate prevederile Legii nr.349/ 2002 – pentru prevenirea efectelor consumului produselor din tutun. Din procesele verbale intocmite in urma controlului, reiese ca marea majoritate a agentilor economici controlati nu respecta legea si nu au amenajate spatii speciale pentru fumatori. Pe aceasta cale, OJPC informeaza agentii economici ca actiunea va continua si ca vor trebui sa ia masurile legale ce se impun pentru intrarea in legalitate, pana cel tarziu la sfarsitul lunii februarie. In caz contrar, dupa aceasta data controalele care se vor efectua se vor incheia cu amenzi maxime de 5.000 RON.

Reclamatii solutionate

Tot in cursul saptamanii trecute, inspectorii OPC au cercetat si solutionat un numar de 10 reclamatii ale consumatorilor. Doua dintre acestea faceau referire la proasta calitate a unor marfuri care se aflau in perioada de garantie. In ambele cazuri, agentul economic a remediat deficientele reclamate de consumator.

OJPC informeaza consumatorii nemultumiti de calitatea bunurilor si serviciilor, ca se pot adresa institutiei, direct sau in scris, numai in cazul in care acestia nu sunt multumiti de modul de rezolvare a reclamatiei de catre agentul economic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »