Amendati pentru scandal, intr-o actiune preventiva

Magazin Salajean 15 iunie 2010 0

Amendati pentru scandal, intr-o actiune preventiva

O actiune preventiva privind furturile de cabaline desfasurata, vineri, pe raza mai multor comune salajene, de catre politisti jibouani impreuna cu jandarmii si inspectorii sanitar-veterinari, s-a incheiat cu sanctionarea a sapte persoane pentru provocarea de scandal. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Nadia Serban, ne-a comunicat ca actiunea preventiv-reactiva a fost demarata pe raza comunelor Babeni, Surduc, Letca, Somes Odorhei si Garbou, unde in ultima perioada de timp au fost comise mai multe furturi de cabaline. De la inceputul anului si pana in prezent, au fost inregistrate 13 sesizari de disparitii de cabaline pe raza comunelor arondate Politiei orasului Jibou.

In urma cercetarilor, sapte dintre animalele disparute au fost recuperate, in majoritatea cazurilor constatandu-se ca proprietarii si-au lasat animalele nesupravegheate pe pasuni, a mentionat Serban. Potrivit sursei citate, in cadrul activitatii de vineri au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.420 de lei, dintre care doar una pentru lasarea nesupravegheata a animalelor, celelalte sapte amenzi fiind date pentru provocarea de scandal.

Cu toate acestea, cetatenii au fost informati in privinta cauzelor si conditiilor ce favorizeaza si genereaza furturile de animale. Cei prezenti la actiune le-au recomandat oamenilor sa nu-si lase animalele nesupravegheate la pasunat sau pe islazuri, fara a asigura paza acestora, sau sa adaposteasca animalele in locuri sigure, in cadrul gospodariilor particulare. Totodata, politistii atrag atentia ca neasigurarea corespunzatoare a iluminatului public in localitati, a gospodariilor particulare, a perimetrelor zonelor zootehnice, precum si lipsa sistemelor de paza si alarmare corespunzatoare usureaza munca hotilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »