Ambulatoriul Spitalului din Simleu Silvaniei – inaugurat de ministrul Sanatatii

Magazin Salajean 10 august 2011 0

Ambulatoriul Spitalului din Simleu Silvaniei – inaugurat de ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a inaugurat, ieri, ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Orasenesc Simleu Silvaniei, realizat in urma unei investitii totale de 4,1 milioane de lei, din care peste 85 la suta sunt fonduri europene.

Prezent la Simleu Silvaniei, Cseke Attila, a declarat, marti, la receptia ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Orasenesc, ca proiectul derulat in aceasta unitate spitaliceasca a fost posibil datorita faptului ca autoritatile locale simleuane au dovedit interes pentru sistemul sanitar. „Ceea ce se intampla astazi in acesta unitate ne demonstreaza ca procesul de descentralizare incepe sa produca efecte si are un rost. Atunci cand au parghii, autoritatile locale se implica si in sistemul de sanatate. Ministerul Sanatatii a acordat sprijin comunitatii din Simleu pentru ca am vazut ca doreste sa se implice in domeniul Sanatatii ”, a declarat Cseke Attila.

Potrivit sursei citate, din investitia totala de 4,1 milioane de lei, peste 85 la suta sunt fonduri europene asigurate prin Programul Operational Regional, 13 la suta sunt fonduri guvernamentale si aproximativ 2 la suta – contributia autoritatii locale.

In perioada 2010-2011, Ministerul Sanatatii a alocat Spitalului Orasenesc Simleu Silvaniei 782.000 de lei, reprezentand dotare cu echipamente medicale si echipamente de comunicatii in urgenta, precum si reparatii capitale.

Cseke Attila a declarat ca, in prezent, cea mai urgenta problema in Sanatate este rezolvarea dualitatii din sistem. „Sper ca dupa ce nu voi mai fi ministru al Sanatatii sa fiu mai credibil cand spun ca trebuie sa fie o singura autoritate care sa conduca acest sistem. Nu se poate ca unii sa faca strategia, reforma, iar parghiile sa nu fie in acelasi loc. Eu nu vorbesc despre persoane sau despre partide, ci despre un principiu care trebuie sa fie coerent si unitar si in care strategia de reforma sa poata fi pusa in aplicare fara discutii”, a declarat ministrul Sanatatii.

Intrebat fiind daca crede ca viitorul ministru al Sanatatii va reusi sa limpezeasca apele in sistemul sanitar, Cseke a declarat ca „apele trebuie limpezite de Coalitia de guvernare in primul rand”. „Voi sustine acest punct de vedere si atunci cand Ministerul Sanatatii nu va fi detinut deUDMR. Nu se poate sa ai doua institutii conducand intr-un sistem sanitar al carui efect este atat de delicat si priveste fiecare cetatean. Trebuie sa existe o reforma, o strategie care sa aiba un raspunzator cu toate parghiile pentru a o pune in practica”, a declarat Cseke Attila. Acesta a spus ca, odata ce nu va mai fi ministru, se va reintoarce la postul de senator UDMR de Bihor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »