Ambulantierii salajeni au arborat steagul negru

Magazin Salajean 24 ianuarie 2007 0

Ambulantierii salajeni au arborat steagul negru

Serviciul de Ambulanta din toata tara a recurs ieri, 23 ianuarie, la o miscare de protest, care a survenit in urma intalnirii dintre directorii Serviciilor de Ambulanta din Romania si liderii de sindicat din fiecare judet. In cadrul intalnirii de sambata, de la Cozia, s-au inaintat Ministerului Sanatatii Publice o scrisoare a disperarii redactata de Federatia Nationala Sindicala Ambulanta, precum si o nota de protest a tuturor directorilor Serviciului de Ambulanta.

Miscarea de protest a constat in arborarea unui steag negru pe toate ambulantele, cat si in pornirea sirenelor, timp de 5 minute.

Care au fost nemultumirile?

Dr. Ioan Cordea, directorul Serviciului de Ambulanta Salaj, a declarat ca aceasta miscare de protest a survenit in urma multor lipsuri si deficiente cu care se confrunta acest Serviciu. Problemele ridicate la aceasta intalnire au fost legate de lipsa de ambulante, de personal, cat si a banilor alocati ambulantei.

Din punct de vedere al liderului de sindicat al ambulantierilor Salaj, Maria Maxim, lipsa de personal medical cu studii superioare (medici si asistenti medicali licentiati), precum si limitarea competentelor asistentului medical coroborat cu lipsa asistentei medicale la domiciliu acordata de medicii de familie, va duce la scaderea calitatii asistentei medicale de urgenta in prespital si la cresterea ratei de mortalitate.

In ceea ce priveste lipsa banilor, care trebuiau alocati Serviciului de Ambulanta, pentru intretinerea ambulantelor, pentru achizitionarea de medicamente, cat si pentru plata salariilor personalului nu au fost primiti nici in momentul de fata. Nici la capitolul dotari de ambulante situatia nu este prea roz. La nivelul judetului Salaj exista 45 de ambulante, din care 39 sunt in stare de functionare. Insa, la nivelul municipiului Zalau, Serviciul de Ambulanta are in dotare doar 19 masini.

In cazul in care nu se va reglementa situatia in cauza, se va ajunge si la greva generala. Daca Sindicatul Ambulantei din Bucuresti va decide acest lucru, nu vom avea ce face, decat sa ne supunem si sa incepem greva generala, desi nu dorim sa se ajunga pana acolo, a conchis directorul.

Concluzii…

Ministerului Sanatatii Publice ii revine sarcina de a achizitiona ambulante, care sunt considerate aparatura de inalta performanta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »