Ambulante noi pentru salajeni

Magazin Salajean 4 octombrie 2007 0

Ambulante noi pentru salajeni

Primele patru ambulante din cele 19 repartizate Salajului au fost predate destinatarilor luni, 1 octombrie de la sediul firmei care a castigat licitatia, in prezenta primului ministru Tariceanu si ministrului Sanatatii Publice, Nicolaescu. S-a incheiat acordul cadru si contractul de furnizare intre Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Salaj si Autoitalia Bucuresti, urmand ca in perioada imediat urmatoare ambulantele sa fie inmatriculate si sa fie date in folosinta.

Aceste prime 4 ambulante (de tip ACD) sunt destinate asigurarii asistentei medicale la domiciliu si nu au capacitatea de a transporta bolnavii, fiind dotate in schimb cu aparatura necesara acordarii primului ajutor. Fiecare dintre acestea trebuie sa aiba si un medic care sa acorde asistenta medicala necesara la domiciliu. Scopul acestor ambulante este de a degreva ambulantele mari de solicitarile care nu implica transportul bolnavilor, iar valoarea uneia este de 22.000 de euro. Din cele patru instalatii sanitare mobile de prim ajutor, marca Fiat, primite pentru Salaj, doua au fost distribuite la Statia din Zalau, una la Simleu-Silvaniei si una la Jibou.

De mentionat ca, pana in martie anul viitor, prin intermediul ASP Salaj vor ajunge in judet inca 15 ambulante de tip A1 ( 5 bucati), A2 (2 bucati) , B4 x 4 (2 bucati), B4X2 (5 bucati) si C (1 bucata).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »