Ambulanta Salaj functioneaza cu jumatate din personalul necesar

Magazin Salajean 28 mai 2007 0

Ambulanta Salaj functioneaza cu jumatate din personalul necesar

Serviciul de Ambulanta Salaj functioneaza doar cu 119 angajati, din care numai patru medici, desi, potrivit normativului Ministerului Sanatatii din 2003, serviciul respectiv ar trebui sa aiba aproximativ 270 de angajati, dintre care 28 medici. Cu toate ca pe acest segment din Sanatate, Salajul are mai putin de jumatate din numarul de personal de care are nevoie, directorul Serviciului sus amintit, dr. Ioan Cordea, ne-a declarat ca sunt tratative cu Autoritatea de Sanatate Publica Salaj pentru a angaja oameni. Sigur ca nu ne gandim ca se vor putea face atatea angajari incat sa ajungem sa avem atata personal cat prevede legislatia, dar avem nevoie de oameni. Este spre binele populatiei, a spus Ioan Cordea.

Ambulanta Salaj nu sta mai bine nici la capitolul autosanitare. Din cauza ca au peste 5 ani vechime, toate cele 39 de masini folosite pentru a aduce salajenii la Urgenta ar trebui casate. Cum, insa, despre o reinnoire a intregului parc auto nici nu poate fi vorba, medicii de la Ambulanta vor fi bucurosi cand vor primi cele opt ambulante promise de Ministerul Sanatatii. Masinile ar trebui sa ajunga in Salaj in septembrie anul curent, intrucat autoritatile centrale au facut deja licitatia pentru achizitionarea lor.

Potrivit dr. Ioan Cordea, din cele opt masini care vor fi primite de Ministerul Sanatatii judetului nostru, sapte sunt ambulante de tip B si una de tip C (are in dotare aparat de respirat automat).

In prezent, Salajul se numara printre putinele judete care nu inca o ambulanta de tip C, acesta fiind cel mai actual model folosit la nivel national.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »