Alti 26 de salajeni au fost

Magazin Salajean 29 iunie 2007 0

Alti 26 de salajeni au fost * In 48 de ore, 26 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale avand de suferit de pe urma temperaturilor ridicate

Purtatorul de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca, in decurs de 48 de ore, 26 de persoane afectate de lipotimie, insolatie si deshidratare au avut nevoie de ingrijiri din partea cadrelor medicale. Au fost inregistrate 11 cazuri de lesin, cinci de insolatie si 10 cazuri de deshidratare acuta. O parte dintre acestea, mai precis 14, au fost raportate de Serviciul de Ambulanta Salaj, pacientii primind tratamentul corespunzator, a declarat Mihai Cheseli.

Cel mai grav caz inregistrat in cursul zilei de marti a fost cel al unui baietel in varsta de 4 ani, din Zalau, care a fost internat la sectia de pediatrie a Spitalului Judetean Salaj-Zalau cu diagnosticul de insolatie si arsura de gradul I, mai accentuat pe spate si fata.

Avand in vedere ca in ultima perioada se inregistreaza tot mai multe cazuri in care copiii sunt afectati de temperaturile ridicate, recomandam parintilor sa-i tina sub supraveghere atenta pe cei mici. Totodata, parintii trebuie sa evite expunerea copiilor la soare intre orele 11-17 si sa le asigure lichide pentru hidratare, a spus purtatorul de cuvant al ASP Salaj.

Un alt caz raportat de Spitalul Judetean Salaj-Zalau, in cursul zilei de marti, a fost cel al unui barbat in varsta de 39 de ani din Criseni. Acesta a avut nevoie de ingrijiri ale cadrelor medicale de la Unitatea de Primire Urgente, fiind diagnosticat cu insolatie prin expunere indelungata la soare.

Nici ziua de miercuri nu a fost una linistita pentru cadrele medicale. Cel mai grav caz inregistrat a fost cel al unui barbat in varsta de 25 de ani din Jibou, diagnosticat cu insolatie, lipotimie, viroze cu manifestari digestive si etilism cronic. Victimei i s-a administrat tratamentul corespunzator, necesitand si supravegherea cadrelor medicale timp de o ora si jumatate, a adaugat Mihai Cheseli.

Al doilea caz grav a fost cel al unui barbat de 57 de ani din Simleu Silvaniei. Potrivit sursei citate, victima a fost internata la sectia de boli infectioase din cadrul Spitalului Judetean Salaj-Zalau, cu diagnosticul de hepatita cronica combinata cu simptomul de deshidratare acuta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »