Alti 11 salajeni au fost afectati de canicula

Magazin Salajean 20 iulie 2007 0

Alti 11 salajeni au fost afectati de canicula

In doar 24 de ore, alti 11 salajeni au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate. Mihai Cheseli, purtatorul de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj, ne-a declarat ca au fost inregistrate sapte cazuri de lesin, 2 de insolatie si 2 de desidratare acuta, noua dintre cazuri fiind raportate de Serviciul de Ambulanta Salaj.

Cel mai grav caz a fost cel al unui baietel in varsta de 5 ani, din Zalau, care a fost internat la sectia de pediatrie din cadrul Spitalului Judetean Salaj-Zalau cu diagnosticul de insolatie si varsaturi.

Un alt caz a fost raportat de Centrul de Sanatate Cehu Silvaniei, fiind vorba despre o femeie de 48 de ani care a fost diagnosticata cu insolatie si sindrom de deshidratare acuta.

Canicula creste riscul aparitiei toxiinfectiilor alimentare si a bolilor digestive

In zilele cu temperaturi ridicate, suntem predispusi la boli digestive, precum dizenterii, toxiinfectii alimentare, botulism sau imbolnavire cu salmonella. Medicii atrag atentia ca, in cele mai multe cazuri, aceste boli sunt provocate de igiena alimentara defectuoasa.

Mihai Cheseli, ne-a declarat ca bolile digestive grave si toxiinfectiile alimentare se manifesta, in general, prin febra de pana la 39 de grade, dureri abdominale si de cap, insotite de varsaturi. In aceste situatii este bine sa consultam medicul.

Mentinerea alimentelor la rece, spalarea mainilor, a legumelor si fructelor, folosirea apei potabile si fierberea laptelui nepasteurizat sunt doar cateva masuri care ne pot feri de bolile digestive, a conchis purtatorul de cuvant al ASP Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »