Alte sase blocuri ANL au primit unda verde in Zalau

Magazin Salajean 24 martie 2008 0

Alte sase blocuri ANL au primit unda verde in Zalau  Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Studiul de Fezabilitate pentru etapa a doua a proiectului prin care in municipiu va fi ridicat un complex ANL a fost avizat, zilele trecute, de autoritatile centrale, astfel ca se va contracta si realizarea Proiectului Tehnic pentru respectiva investitie. Potrivit primarului, in etapa a doua a proiectului vor fi construite inca sase blocuri ANL cu 74 de apartamente, care se vor adauga la celelalte sase astfel de imobile a caror realizare a fost demarata lunile trecute. In etapa a doua vor fi ridicate patru blocuri cu cate doua etaje fiecare, totalizand 74 de apartamente, mai putine decat cele 90 de locuinte ANL ce vor fi realizate in prima etapa. Asta – pentru ca statia meteo a orasului, aflata in apropiere, impune un regim de inaltime mai redus, a declarat primarul Capilnasiu.

Edilul a spus ca SC Constructii Montaj SA Zalau, firma care se ocupa de lucrarile prevazute in prima parte a proiectului, a demarat lucrarile pentru toate cele sase blocuri, pentru patru din ele fiind deja finalizate fundatiile. Concomitent, se lucreaza si la realizara accesului catre imobile, iar gradinita care va deservi acest complex de locuinte a ajuns sa fie ridicata pana la nivelul parterului.

Proiectul prin care acest complex se ridica in Zalau are o valoare totala de peste 20 de milioane de lei (5.75 milioane de euro), din care pentru constructii montaj este prevazuta suma de 18 milioane de lei (5 milioane de euro). Ridicarea complexului este finantata de Agentia Nationala a Locuintelor, iar Primaria Zalau va suporta cheltuielile facute cu racordarea blocurilor la retelele de utilitati.

Intarzierea receptiei lui O4 – penalizata

Referitor la intarzierea de o luna cu care se va confrunta receptia blocului ANL O4, primarul Capilnasiu a spus ca motivele vor fi atent analizate de reprezentantii administratiei locale, iar daca se vor dovedi subiective, se vor aplica penalitati SC Lotus SA Zalau.

Imobilul O4 va fi receptionat in 30 aprilie, cu toate ca, prin contractul incheiat intre constructor si Primaria Zalau, termenul de finalizare a investitiei era finalul lunii in curs.

Cum proiectul este finantat de Agentia Nationala a Locuintelor, aportul Consiliului Local se regaseste in sustinerea financiara a racordarilor cladirii la retelele de utilitati – circa 400.000 de lei (fara TVA). De partea tehnico-edilitara a proiectului se ocupa aceeasi firma amintita anterior, iar contractul in acest sens a fost semnat cu Primaria Zalau in aprilie 2007.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »