Alte peste 50 de bilete de tratament refuzate

Magazin Salajean 22 aprilie 2010 0

Alte peste 50 de bilete de tratament refuzatePeste 100 de bilete de tratament, din cele aproximativ 600 repartizate judetului Salaj, au ramas nealocate, fie pentru ca pensionarii nu si-au depus cereri pentru perioada in care s-au eliberat biletele, fie pentru ca, pur si simplu, le-au refuzat. Si asta in conditiile in care peste 1.600 de pensionari au solicitat, anul acesta, bilete de tratament in statiunile balneare din tara. Potrivit conducerii Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj, pana inainte de seria a IV-a de distribuiri au ramas nevalorificate 55 de bilete de tratament.

In acest caz a fost vorba de biletele cu plecare in zilele premergatoare Sarbatorilor Pascale, fiind unul dintre motivele pentru care pensionarii nu au dorit sa plece in statiune la tratament. Insa si dintre cele 215 bilete repartizate pentru luna aprilie, cu plecare in zilele de 17-20 aprilie, au ramas nedistribuite 57 de bilete de tratament. Din pacate, beneficiarii care refuza biletele de tratament ne anunta ca nu vor sa mearga in statiune chiar inainte cu cateva zile de plecare. Ceea ce duce la imposibilitatea de a le redistribui altor persoane ce asteapta un astfel de bilet, ne-a declarat directorul coordonator adjunct al CJP Salaj, Anamaria Pernes.

Motivatiile unora dintre persoanele care refuza sunt de-a dreptul superficiale: fie ca nu au primit bilet pentru acelasi hotel din statiunea in care au fost anii trecuti, fie ca nu le convine statiunea ori perioada in care au primit biletul de tratament. Astfel se face ca sansele unor persoane care asteapta ani la rand un bilet de tratament in statiunile balneo-climaterice din tara scad considerabil, din trei motive: cereri multe, bilete putine alocate si multe nevalorificate, respectiv 107 bilete nerepartizate in Salaj. Singura pedeapsa pentru cei care refuza un bilet de tratament este pierderea dreptului de a primi, pentru anul in curs, un alt bilet de tratament.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »