Alocatiile pentru cresterea copilului au fost majorate

Magazin Salajean 13 octombrie 2008 0

Alocatiile pentru cresterea copilului au fost majorateBani mai multi pentru cresterea copiilor. Deputatii au majorat, saptamana trecuta, alocatia speciala pentru familiile cu venit redus si pentru cele monoparentale. Astfel, alocatiile complementare vor creste de la 30 de lei la 50 pentru familia cu un copil, de la 35 de lei la 60 pentru familiile cu doi copii, de la 40 la 65 de lei pentru familia cu trei copii, respectiv de la 45 de lei la 70 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Si alocatiile de sustinere a familiei monoparentale se majoreaza la 70 de lei pentru un copil, la 80 de lei pentru parintele cu doi copii, 85 de lei pentru trei copii si 90 de lei pentru patru sau mai multi copii.

Beneficiarii acestor alocatii sunt familiile al caror venit pe membru este sub salariul minim pe economie.

Tot saptamana trecuta, deputatii au adoptat un proiect de lege initiat de Guvern prin care se majoreaza indemnizatiile pentru veteranii de razboi si urmasii lor. Astfel veteranii de razboi si vaduvele (daca nu se casatoresc) primesc 92 de lei pe luna, de la 23 cat era pana acum. Veteranii mutilati si invalizii de gradul unu vor primi 148 de lei pe luna de la 37 de lei, veterani invalizi de gradul II primesc 132 de lei, de la 33 lei, iar veteranii invalizi de gradul III primesc 112 lei, de la 28 lei. Cele doua legi vor merge la promulgare.

Potrivit Directiei Generale de Protectie a Copilului (DGPC) Salaj, de majorarea alocatiei de stat vor beneficia peste 40.000 de copii in vasta de pana la 18 ani. DGPC mai adauga faptul ca plata alocatiilor se face, pentru fiecare luna, pana in data de 25-27 a lunii urmatoare, prin mandat postal, cont curent personal sau intr-un cont de card, la alegere. Conform legislatiei in vigoare, alocatia de stat pentru copii se plateste unuia dintre parinti sau, in situatii deosebite, tutorelui, curatorului, persoanei careia i-a fost dat in plasament familial copilul, inclusiv asistentului maternal sau persoanei careia i-a fost incredintat copilul in vederea adoptiei.

Dupa implinirea varstei de 14 ani, pana la 18 ani, alocatia se plateste direct titularului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »