Alocatiile pentru copiii asistati ar putea fi majorate

Magazin Salajean 5 februarie 2007 0

Sumele alocate lunar pentru copiii si tinerii ocrotiti de serviciile publice specializate, mamele protejate in centre maternale, precum si minorii dati in plasament la asistenti maternali profesionisti, ar putea fi majorate potrivit unui proiect de act normativ pus in dezbatere publica. Acest proiect de hotarare prevede acordarea diferentiata, pe categorii de varste, a sumelor necesare cheltuielilor pentru fiecare minor.

Potrivit actului normativ, pentru copiii cu varste cuprinse intre 0 si 3 ani inclusiv, este prevazuta suma de 366 lei, fata de 276,9 lei, cat era pana acum, cei de la 3 pana la 7 ani, inclusiv, vor beneficia de 498 de lei, fata de 377, 5, iar copiii de la 7, pana la 14 ani, ar urma sa primeasca 611 lei fata de 463, 2 lei, asta in cazul in care acest act normativ va fi aprobat in forma actuala. Totodata, pentru tinerii de la 14, pana la 18 ani inclusiv, a fost stabilita suma de 754 lei pentru cheltuielile aferente nevoilor personale fata de 571, 2, iar cei cu varsta cuprinsa intre 18 – 26 de ani si mamele protejate in centre maternale vor beneficia de 844 lei, comparativ cu 639, 2 lei prevazuta in legislatia aflata in vigoare.

Potrivit Legii 326/ 2003, copiii si tinerii ocrotiti de serviciile publice specializate pentru protectia copilului, mamele protejate in centre maternale, precum si copiii incredintati sau dati in plasament la asistenti maternali profesionisti au dreptul la cazare, echipament pentru dotare initiala si inlocuire. De asemenea, acestia mai au dreptul la jucarii, transport, materiale igienico – sanitare, rechizite si materiale cultural – sportive.

In judetul Salaj exista 283 de copii aflati in centrele de plasament, 599 de copii beneficiaza de servicii alternative de tip familial si 167 de copii sunt in asistenta maternala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »