Alimentele gratuite de la UE, reclamate de zalauani

Magazin Salajean 10 noiembrie 2010 0

Alimentele gratuite de la UE, reclamate de zalauani

Reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj au verificat, ieri dimineata, depozitul Primariei Zalau, in care sunt pastrate alimentele distribuite gratuit persoanelor defavorizate. Controlul a survenit in urma unei sesizari facute de un posibil beneficiar al acestor produse, in care omul reclama faptul ca faina de malai ce i-a fost distribuita prezenta urme de mucegai

Am verificat conditiile in care sunt depozitate produsele alimentare, insa nu am gasit nimic in neregula.

Zilele urmatoare vom controla si celelalte depozite de acest fel din judet, a declarat Camelia Morar, consilier in cadrul DSVSA Salaj. Potrivit spuselor sale, reprezentantii institutiei vor deschide o investigatie pentru a stabili cauzele problemei semnalate, precum si vinovatii.

Vina poate apartine producatorului, firmei care a asigurat transportul, celor care au depozitat marfurile sau chiar beneficiarului alimentelor, daca nu le-a depozitat corespunzator. In termen de maxim 30 de zile, reclamantul va primi un raspuns in scris la reclamatia facuta. Au fost luate probe din pachetul cu faina de malai, acestea urmand sa fie analizate in laborator, a precizat Eugen Contras, inspector in cadrul aceleiasi institutii.

Peste 43.000 de salajeni cu o situatie materiala modesta – someri, pensionari cu venituri sub 400 de lei, cei ce primesc venitul minim garantat si persoane cu handicap – beneficiaza de alimente gratuite asigurate de Uniunea Europeana, in cadrul Planului anual european de furnizare de ajutoare alimentare in beneficiul persoanelor cele mai defavorizate (PEAD) 2010. Fiecare beneficiar din categoriile sociale amintite are dreptul la 15 kg de faina, 7 kg de malai, 3,6 kg de paste fainoase, 1,4 kg de biscuiti, 1 kg de zahar, 1 kg de lapte praf. In Zalau, produsele vor ajunge la peste 6.650 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »