Alimente expirate pentru batranii Centrului Rezidential de Ingrijire din Tihau

Magazin Salajean 21 mai 2010 0

Alimente expirate pentru batranii Centrului Rezidential de Ingrijire din TihauCentrul Rezidential de Ingrijire Persoane Varstnice din localitatea Tihau a fost amendat de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Salaj, dupa ce inspectorii au descoperit, in cadrul unui control tematic, produse alimentare cu termen de valabilitate expirat.

Viata in Centrul Rezidential de Ingrijire Persoane Varstnice din localitatea Tihau se desfasoara in conditii nu tocmai proprii. Batranii ingrijiti in aceasta unitate, mai precis, care ar trebui sa fie ingrijiti, isi duc zilele in camere impanzite de igrasie, fara a avea apa curenta la robinete si, cel mai grav, servind masa preparata din alimente expirate. Acestea sunt doar cateva dintre neregulile constatate de comisarii de la Protectia Consumatorilor Salaj in cadrul unui control tematic desfasurat la centrul mentionat.

Comisarul Dorel Fekete din cadrul CJPC Salaj ne-a declarat ca pentru alimentele expirate, dar si pentru alte abateri constatate de inspectori, Centrul din Tihau a primit doua amenzi in valoare de 5.000 de lei si doua avertismente.

Persoanele din cadrul centrului traiesc intr-un mediu impropriu de viata. La blocul alimentar, comisarii au gasit alimente cu termen de valabilitate depasit sau fara data limita de consum a produselor. Printre neregulile constatate se numara si nerespectarea temperaturilor de depozitare, precum si lipsa elementelor de identificare si caracterizare a alimentelor utilizate in bucataria unitatii. Totodata, in timpul controlului, s-a constatat ca zidurile cladirii sunt pline de apa, ceea ce a favorizat aparitia igrasiei in camere si a unui miros persistent de mucegai, a declarat comisarul CJPC Salaj.

Potrivit sursei citate, comisarii au mai constatat nereguli si in ceea ce priveste calitatea serviciilor oferite persoanelor varstnice in Centrul din Tihau. Astfel, camerele sunt dotate cu mobilier invechit, lenjeria folosita e necorespunzatoare, curatenia este deficitara, iar unitatea este racordata la reteaua de apa potabila. Pentru toate abaterile au fost stabilite termene de remediere, urmand ca la implinirea acestora, comisarii de la Protectia Consumatorilor sa desfasoare un nou control in unitate, impreuna cu repre-zentantii Directiei de Sanatate Publica Salaj si cei ai Directiei pentru Siguranta Alimentelor Salaj.

In Centrul Rezidential de Ingrijire Persoane Varstnice din localitatea Tihau sunt ingrijite, in prezent, 18 persoane varstnice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »