Alimente de la UE pentru 5.450 de zalauani

Magazin Salajean 30 august 2011 0

Alimente de la UE pentru 5.450 de zalauani

Un numar de 5.450 de zalauani cu situatie defavorizata vor beneficia, in acest an, de Programul European de Distribuire a Alimentelor derulat in statele membre de UE, pachetele cu alimente pe care acestia le vor putea ridica, incepand cu luna septembrie, provenind din stocurile de interventie comunitara, conform Hotararii Guvernului nr. 600/2009.

Potrivit reprezentantilor Biroului de presa al Primariei Zalau, beneficiarii acestor ajutoare sunt persoanele cu handicap grav si accentuat (gradul I si II), somerii, pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei (inclusiv copiii si tinerii orfani care primesc pensie de urmas pana la 400 de lei, n.r.), si persoanele beneficiare de ajutorul social, aflati in plata la data de 31 august 2011.

Pachetul alimentar pentru o persoana contine faina (14 kilograme), orez (9 kilograme), malai (10 kilograme), paste fainoase (2 kilograme), biscuiti (1,1 kilograme), lapte praf (1,5 kilograme). Ajutoarele se distribuie prin Directia de Asistenta Sociala Comunitara si se pot ridica in baza buletinului sau a cartii de identitate. „ Pentru toate categoriile de beneficiari, distribuirea produselor se va face la urmatoarea adresa: strada Gheorghe Doja, bloc D115 – parter (Posta din cartierul Bradet), de luni pana vineri, intre orele 8 – 16”, ne-au declarat reprezentantii Biroului de presa al administratiei municipale.

Ajutoarele alimentare europene se acorda o singura data pentru fiecare beneficiar in cursul unui an calendaristic. In 2010, peste 6.000 de zalauani au primit sprijinul respectiv.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »