Alimentare cu apa la Stana

Magazin Salajean 14 februarie 2008 0

Alimentare cu apa la StanaStana – localitatea apartinatoare a Zalaului, va beneficia in acest an de un sistem de alimentare cu apa, proiectul prevazand ca reteaua de distributie sa fie de 5 kilometri lungime. Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, ne-a declarat ca proiectul prin care locuitorii din Stana vor avea sistem de alimentare cu apa este realizat in baza ordonantei 7/2006 privind dezvoltarea infrastructurii din mediul rural. Pe langa reteaua de distributie, este prevazuta amenajarea unui rezervor de inmagazinare a apei de 50 de metri cubi, precum si a unei statii de tratare si dezinfectare a apei, a mai spus purtatorul de cuvant.

Valoarea investitiei este de aproximativ 430.000 de lei, din care circa 275.000 de lei sunt contributie guvernamentala. Restul sumei reprezinta contributie de la bugetul local. Pana in acest moment, Primaria Zalau a primit prima transa din fondurile de la bugetul de stat, suma fiind de 15.000 de lei.

Lucrarile au fost incepute in decembrie 2007, constructorul desemnat in urma licitatiei publice fiind SC Dumitrana Prod SRL – Cehu Silvaniei. Potrivit contractului incheiat intre aceasta si autoritatile administratiei locale, durata de finalizare a investitiei este de 6 luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »