Alesii zalauani si-au facut cadouri de miliarde de lei din banii palmasilor

Magazin Salajean 8 februarie 2007 0

Alesii zalauani si-au facut cadouri de miliarde de lei din banii palmasilor

In cadrul conferintei de presa organizata in cursul zilei de ieri, Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau, a dorit sa aduca unele rectificari cu privire la anumite informatii aparute, ieri, in presa locala, cu privire la achizitionarea celor 21 de laptop-uri pentru consilierii locali. Astfel, primarul a mentionat faptul ca laptop-urile au fost achizitionate prin licitatie publica. Achizitia a mai cuprins alte 19 calculatoare, softurile acestora si 15 imprimante. Valoarea totala a achizitiei se ridica la valoarea de 198.702 RON, adica aproape 2 miliarde de lei vechi, in timp ce laptop-urile au costat nici mai mult nici mai putin de 111.534 RON – peste 1 miliard de lei vechi. Cat despre nevoia acerba a consilierilor locali de a lucra pe PC-uri de ultima generatie, edilul a precizat ca era necesara aceasta achizitie, deoarece consilierii locali vor putea tine mai bine evidenta proiectelor de hotarare, a rapoartelor intocmite si vor putea avea mai la indemana legislatia europeana. Astfel, vor fi mai bine informati, iar proiectele de hotarare vor fi solutionate mai eficient. Totodata, trebuie sa mentionez faptul ca aceste laptop-uri sunt ale Primariei si nu ale consilierilor locali, in scop personal. Dar, deocamdata, consilierii zalauani sunt cei care beneficiaza de propria lor darnicie (cadouri facute din banul contribuabilului, adica al palmasului), si asta in conditiile in care un astfel de instrument ar putea sta bine-mersi pe biroul unui angajat de la NASA. Sa fim seriosi! Pentru a-ti arunca o privire peste niste proiectele de hotarare, si asa votate prin prisma politicului de multe ori, in detrimentul interesului comunitatii, se putea recurge la o achizitie mai putin valoroasa, care sa nu frizeze regulile bunului simt. Dar, din pacate, incepem sa ne obisnuim cu astfel de situatii, in care fiecare isi trage plapuma pe burta lui, eludand faptul ca, afara, unii mor din cauza foamei.

Ca o pata de culoare, consilierul PNL Simona Ciulea si-a donat valoroasa achizitie Serviciului juridic din Primarie.

Spatiile verzi pe cale de disparitie?

Vizavi de terenurile intravilane, primarul Capilnasiu a declarat ca acestea s-au redus drastic, de la 89 hectare, la 46 hectare. Una dintre cauzele care au dus la disparitia spatiilor verzi ar consta in faptul ca o parte au fost retrocedate, iar restul au fost distribuite in vederea constructiei de locuinte. Din raportul transmis Primariei de catre Directia Generala de Administrare a Domeniului Public (DGADP) Salaj, care facea referire la inventarierea spatiilor verzi, reiese ca in momentul de fata exista 46,11 hectare de gazon, 38 de kilometri de gard viu, 13.682 de arbori, 9.000 de trandafiri si aproximativ 50.000 de flori. Edilul a precizat ca se are in vedere extinderea zonelor in care au fost plantate flori, din dorinta de a infrumuseta imaginea orasului. Astfel, se va demara un program prin intermediul caruia numarul de flori va creste de la 50.000 la 300.000. Pana la ora actuala, au fost plantati 8.500 de puieti si arbusti.

La capitolul mentinerii curateniei orasului, primarul a adaugat ca este dificil sa intreti spatiile verzi, daca nu exista sprijin civic din partea autoritatilor si comunitatii. In cadrul Lunii curateniei generale, program demarat de Primarie, in perioada martie – aprilie se vor efectua actiuni ample de salubrizare a spatiilor verzi. In cazul in care cetatenii vor fi surprinsi ca nu respecta regulile de pastrare a curateniei, vor fi cadorisiti cu amenzi contraventionale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »