Alesii locali si judeteni, corigenti la depunerea declaratiilor de avere

Magazin Salajean 1 noiembrie 2010 0

Alesii locali si judeteni, corigenti la depunerea declaratiilor de avereDesi mai sunt trei zile pana la termenul limita pana la care pot fi depuse noile declaratiile de avere si interese, niciun astfel de document nu a fost publicat pe site-ul Consiliului Judetean Salaj. Ba mai mult, unii consilieri salajeni nici macar nu s-au sinchisit sa completeze formularele actualizate. In aceste conditii, la finalul ultimei sedinte de CJ, secretarul judetului, Cosmin Vlaicu, le-a dat un ultimatul colegilor sai, precizandu-le ca documentele in cauza trebuie depuse cel tarziu miercuri, 3 noiembrie.

O situatie similara o regasim la Primaria si Consiliul Local Zalau. Profitand de incertitudinea ce a planat in aceasta vara in jurul Legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), functionarii si consilierii locali si-au trecut la secret averile. Nu doar ca au fost publicate declaratiile actualizate, dar au si disparut de pe site-ul institutiei cele aferente anilor anteriori.

Noile prevederi legale privind declaratiile de avere, cuprinse in Legea 176/2010 sau Legea ANI, stabilesc ca formularele vor fi completate la toate rubricile, urmand ca la publicarea lor pe pagina de Internet a Agentiei sa fie anonimizate urmatoarele informatii: adresa imobilelor declarate (cu exceptia localitatii unde sunt situate), adresa institutiei care administreaza activele financiare, codul numeric personal, precum si semnatura. In plus, declarantul trebuie sa precizeze valoarea exacta a fiecarui venit realizat, fara a face trimitere la alte documente justificative, precum fisa fiscala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »