Alertă în Sălaj privind “băuturile morţii”

Mihaela Moldovan 20 septembrie 2012 0
Alertă în Sălaj privind “băuturile morţii”

Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj au demarat, joi, controale drastice în unităţile comerciale mari şi în depozitele din judeţ, după ce la sediul instituţiei s-a primit o notificare privind necesitatea depistării de urgenţă a băuturilor contrafăcute cu metanol provenite din Republica Cehă.
Directorul DSVSA Sălaj, Mircea Martin, a declarat că alerta privind băuturile contrafăcute cu metanol, produse în Republica Cehă, s-a extins şi în România, după ce în Polonia şi Cehia au murit 27 de persoane, iar alte câteva zeci au ajuns la spital în urma intoxicării cu alcool contrafăcut. “Am primit o notificare privind faptul că trebuie să verificăm de urgenţă dacă asemenea băuturi se comercializează şi în Sălaj. Ca urmare, echipe de inspectori au fost trimise încă de dimineaţă pe teren, urmând a fi verificate mai ales supermarketurile, hipermarketurile şi depozitele de profil”, a declarat Mircea Martin.
În cazul în care inspectorii sanitar-veterinari vor depista “băuturile morţii” pe rafturi, acestea vor fi retrase de la comercializare şi distruse.
DSVSA Sălaj atrage atenţia populaţiei să nu cumpere băuturi alcoolice din surse neautorizate.
Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Naţională a Vămilor, România a importat în prima jumătate a anului în curs 10.300 de litri de lichior, 36.000 de litri de rachiu şi 1.228 de litri de băuturi spirtoase din Cehia, dar nu se ştie dacă lista include şi alcoolul cu probleme.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »