Alegerile locale de la Almasu si Fildu de Jos, la un pas de anulare

Magazin Salajean 11 iunie 2012 0

Alegerile locale de la Almasu si Fildu de Jos, la un pas de anulareCodul galben de ploi, grindina si vijelii a facut ravagii duminica seara in mai multe localitati salajene. Furtuna puternica a lasat cateva sute de locuinte fara curent electric, iar alte cateva zeci de case au fost inundate, starnind panica in randul salajenilor. Mai mult, din cauza precipitatiilor abundente, sectiile de votare din comunele Almasu si Fildu de Jos au fost inundate, autoritatile in drept fiind la un pas sa anuleze scrutinul pentru alegerile locale.

Prefectul judetului Salaj, Filonas Chis, ne-a declarat ca a fost sesizat cu privire la faptul ca inundatiile si grindina au creat probleme in cele doua comune salajene. Am reusit sa luam legatura cu autoritatile locale. Am inteles ca au fost si sunt inca probleme destul de mari. Mai multe locuinte au fost inundate, printre care si sectiile de votare din cele doua comune. S-a intervenit prompt la fata locului, asa ca nu cred ca vor fi probleme de validare a scrutinului. Situatia a fost reabilitata, exista curent electric, buletinele de vot nu au fost afectate, astfel incat procesul de votare are loc conform programului. Urmeaza ca in decurs de 24 de ore sa se realizeze evaluarea pagubelor, ne-a declarat prefectul judetului.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, ne-a declarat ca echipajele de pompieri au fost solicitate sa intervina in comunele Fildu de Jos si Almasu, unde au fost semnalate probleme mari privind inundatiile. La fata locului au fost trimise echipajele de pompieri pentru analizarea situatiei si pentru luarea masurilor ce se impun. Cadrele unitatii sunt pregatite sa intervina la astfel de situatii, a declarat purtatorul de cuvant.

Mai mult, furtuna insotita de fenomene electrice a lasat fara curent cateva sute de locuinte din mai multe localitati din judet. Potrivit sursei citate anterior, pompierii au fost sesizati cu privire la faptul ca au ramas fara curent electric locuintele din cartierele Ortelec, Sarmas si Crangului din municipiu, precum si in localitatile Mirsid, Moigrad, Hida si Baica.

Prognozele emise de meteorologi nu sunt deloc favorabile. Codul galben de ploi, vijelii si grindina, anuntat incepand de duminica seara, va continua si astazi, 11 iunie, pana la ora 18.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »