Alegeri cu bucluc la Michellin Silvania

Magazin Salajean 7 septembrie 2007 0

* o parte din angajatii societatii Michellin Silvania sunt de parere ca alegerile sindicale desfasurate la nivelul unitatii pentru alegerea in functie a noului lider de sindicat nu s-au efectuat conform statutului sindicatului

Nemultumirile angajatilor societatii Michellin Silvania au la baza desfasurarea necorespunzatoare a alegerilor sindicale de la nivelul societatii. Potrivit unor surse din interiorul companiei Michellin Silvania, alegerile sindicale au avut loc in data de 29 mai 2007, dar nimeni in afara de comitetul sindical nu a fost instiintat de eveniment.

La auzul vestii ca aceste alegeri au avut loc in lipsa membrilor de sindicat si fara anuntarea in prealabil a muncitorilor, acestia au protestat verbal solicitand o noua runda de alegeri sindicale.

Potrivit aceleasi surse, in mod normal, la aceste alegeri trebuie sa ia parte si membrii de sindicat si, mai mult decat atat, votul sa fie secret.

Angajatii societatii au recurs si la Instanta in cursul lunii iunie, atacand modul in care s-au desfasurat alegerile, prima infatisare urmand a fi in data de 18 septembrie.

In functie de cele prezentate mai sus se va lua o decizie de comun acord cu muncitorii, pentru ca in final toti sa aiba parte de un sindicat care sa le apere cu adevarat interesele, a conchis cel intervievat din cadrul Michellin Silvania

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »