Albine in dar pentru satenii din Rus

Magazin Salajean 25 februarie 2010 0

Albine in dar pentru satenii din Rus

Un numar de 75 de familii de albine vor fi date, gratuit, satenilor din comuna Rus, in aceasta primavara, in cadrul unui proiect in valoare de circa 34.000 de dolari, initiat de Fundatia AGAPIS Zalau, cu spijinul Heifer Project Romania si finantarea organizatiei Elevages sans Frontieres. Este vorba de 15 familii defavorizate din comuna si din imprejurimi, care vor primi nu doar albine, ci si materialele necesare construirii stupilor.

Prin acest proiect dorim o crestere a veniturilor oamenilor si o imbunatatire in hrana lor prin introducerea apiculturii ca o activitate noua pentru localnicii zonei. Vom da, la finele lui aprilie sau inceputul lui mai, cate cinci familii de albine unui numar de 15 familiile de fermieri din satul Rus si alte comunitati invecinate. Suntem sprijiniti in aceasta actiune de Ioan Cozma, presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Valea Somesului, a precizat, miercuri, Alin Prunean, presedinte al AGAPIS Zalau.

Participantii vor putea sa isi vanda impreuna majoritatea produselor apicole. Un alt avantaj adus de apicultura este contributia la hrana beneficiarilor, care vor consuma miere in loc de zahar si vor folosi si alte produse apicole sanatoase ca: polen, nectar sau ceara. Conform sursei citate, aceasta este cea de-a doua actiune in cadrul proiectului, dupa ce, in aprilie 2009, alte 15 familii din zona amintita au primit albine.

Acestia vor

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »