Ajutor financiar pentru producatorii de lapte din Cristolt si Zalha

Magazin Salajean 5 august 2010 0

Ajutor financiar pentru producatorii de lapte din Cristolt si Zalha

Crescatorii de vaci de lapte din comunele Cristolt si Zalha, zone catalogate ca defavorizate, pot beneficia de un ajutor financiar de maxim 100 de euro pe cap de animal, bani acordati din Fondul European de Garantare Agricola, se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj. Pentru a intra in posesia acestor bani, crescatorii, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprindere individuale sau familiale constituite potrivit OUG 44/2008 trebuie sa-si depuna cererile la Centrul Judetean APIA pana cel tarziu in 31 august 2010. In ceea ce priveste persoanele fizice neautorizate, acestea pot depune cererea, cu conditia sa se autorizeze si sa depuna copie de pe certificatul de inregistrare la Registrul Comertului pana la 25 octombrie 2010.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, producatorii de lapte trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Astfel, beneficiarii trebuie sa detina cota de lapte pentru livrari si/sau vanzari directe, iar efectivul de vaci de lapte pentru care solicita ajutor financiar sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor. Totodata, efectivul pentru care se solicita ajutor specific anual trebuie mentinut in exploatatie pe perioada derularii schemei, a declarat Aurora Sabou, coordonatorul Centrului Judetean Salaj, precizand ca subventia se acorda pentru un efectiv cuprins intre doua si cel mult 15 capete vaci de lapte.

Cuantumul ajutorului specific pe cap de vaca de lapte este de cel mult 100 de euro pe animal si se calculeaza dupa finalizarea verificarilor, prin raportarea numarului de animale eligibile la plafonul de peste 22,4 milioane de euro, aferent acestei forme de sprijin.

Potrivit oficialului APIA Salaj, nerespectarea conditiilor de eligibilitate prevazute pentru acordarea ajutorului specific se sanctioneaza cu reducerea sprijinului financiar, excluderea de la plata, penalitati sau sanctiuni multianuale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »