Ajutoare pentru familiile inundate din Zalau

Magazin Salajean 14 septembrie 2010 0

Ajutoare pentru familiile inundate din ZalauPrimaria Zalau va acorda ajutoare financiare unui numar de 70 de familii din oras ale caror locuinte au fost afectate de inundatiile din luna iulie, dupa ce consilierii locali au luat aceasta hotarare ieri. Suma totala care va fi distribuita familiilor este de 80.000 de lei, iar sprijinul financiar va fi acordat prin Directia de Asistenta Sociala Comunitara (DASC) din cadrul administratiei locale municipale.

Pentru acordarea acestui ajutor, situatia fiecarei familii a fost evaluata la domiciliu, de asistenti sociali ai administratiei locale, cuantumul despagubirilor fiind stabilit pentru fiecare caz in parte in functie de situatia materiala si sociala a familiei. De asemenea, a fost luat in calcul si daca respectiva locuinta era sau nu asigurata, familiile urmand sa primeasca sume cuprinse intre 300 si 5.000 de lei

Reamintim ca in urma ploilor torentiale cazute in perioada 18-21 iunie in Salaj, 70 de locuinte din Zalau au fost afectate. Municipiul s-a situat printre localitatile din Salaj unde s-a inregistrat maximul cantitatilor de precipitatii, cu 62,6 l/mp. Potrivit estimarilor realizate de catre reprezentantii Primariei Zalau, pagubele produse de inundatii numai in gospodariile cetatenilor depasesc 207.000 de lei, suma reprezentand contravaloarea bunurilor (mobila, obiecte de uz casnic, haine, covoare, electronice si electrocasnice) distruse partial sau total si nu mai pot fi utilizate. Acestei sume i se adauga alti 120.000 de lei, la cat a fost estimata valoarea bunurilor apartinand domeniului public, bunuri distruse partial sau total.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »