AJOFM Sălaj a primit bani pentru subvenţionarea de noi locuri de muncă

Andreea Vilcovschi 3 octombrie 2012 0
AJOFM Sălaj a primit bani pentru subvenţionarea de noi locuri de muncă

Angajatorii sălăjeni care doresc să încadreze în muncă absolvenţi, persoane de peste 45 de ani, unici întreţinători de familie ori persoane care mai au maxim trei ani până la pensionare se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), instituţiei fiindu-i suplimentat, zilele trecute, bugetul pentru subvenţionarea de noi locuri de muncă.

Romeo Sârca, directorul AJOFM Sălaj, ne-a declarat că Agenţia a primit o tranşă de 400.000 de lei, bani suficienţi pentru circa 400 de persoane nou angajate.

Aceasta este cea de-a doua tranşă de bani de care AJOFM Sălaj beneficiază în 2012, după ce la începutul anului statul a alocat pentru subvenţionarea de noi locuri de muncă 3,4 milioane de lei. Din prima tranşă, explică Sârca, au fost acoperite convenţiile încheiate în 2011.

De la începutul anului şi până în prezent, 137 de patroni din judeţ au beneficiat de stimulente pentru că au angajat 202 persoane din categoriile sus-menţionate. Mai mult de jumătate dintre noii salariaţi sunt persoane cu vârsta de peste 45 de ani.

Potrivit legislaţiei în vigoare, angajatorii care încadrează în muncă şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiei monoparentale vor primi subvenţii de 500 lei pe lună pentru fiecare persoană angajată, pentru o perioadă de maxim 12 luni. Aceştia vor fi scutiţi de plata contribuţiilor sociale pentru şomaj aferente persoanelor respective angajate pentru o perioadă nedeterminată şi au obligaţia de a menţine şomerii în activitate timp de cel puţin doi ani.

Pentru şomerii care mai au trei ani până la pensionare, angajatorii primesc lunar, pentru maximum trei ani, o subvenţie de 500 lei.

Firmele angajează tineri absolvenţi li se oferă, de asemenea, o serie de facilităţi. Acestea sunt scutite de plata contribuţiilor pentru şomaj aferente tinerilor, pentru o perioadă de un an. Pentru tinerii cu nivel de pregătire primar şi gimnazial, angajatorii primesc suma de 500 lei pe lună, pentru absolvenţii de liceu sau studii post-liceale – 600 lei pe lună, iar pentru cei cu studii de nivel universitar – 750 lei pe lună. Subvenţiile se acordă timp de 12 luni. Aceştia vor fi menţinuţi în activitate pentru cel puţin doi ani după finalizarea subvenţiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »