Agricultura, fara culoare politica

Magazin Salajean 30 noiembrie 2010 0

Agricultura, fara culoare politica

Specialisti salajeni din domeniul culturii plantelor si al cresterii animalelor pregatesc constituirea unui for care sa militeze pentru elaborarea si implementarea unui program pentru dezvoltarea agriculturii la nivel judetean. Ideea a fost lansata, zilele trecute, la Pitesti, in cadrul Conferintei Nationale a Formului Agricultorilor social-democrati, unde Salajul a fost reprezentat de o delegatie formata din 15 specialisti, producatori, fermieri si primari. Dupa cum ne-a relatat primarul de Cristolt, Ioan Cheseli, membru ales al forumului national s-au dezbatut solutii pentru imbunatatirea programului de dezvoltare a agriculturii, la care au concurat 4.000 de specialisti, fara culoare politica.

Este pentru prima oara, dupa 20 de ani, cand asistam la o implicare ferma a liderilor PSD pentru a scoate Romania din criza, pentru a gasi masuri profesioniste pentru impulsionarea sectoarelor agriculturii. Reprezentantul Salajului la conferinta de la Pitesti ne-a raspuns ca aceste idei nu vor fi pure teorii si a sustinut ca in cazul in care vor ramane pe hartie vor compromite o viitoare guvernare PSD. In actuala guvernare nu se discuta de agricultura si de mediul rural, se taie subventiile si nu am vazut specialisti care sa spuna ca au solutii si programe, care sa raspunda tuturor problemelor, de la cele din ultimul sat, pana la cele din institutiile universitare.

Ioan Cheseli a mai mentionat ca se pot face lucruri bune si cu bani putini, daca stii ce vrei si daca nu lucrezi la intamplare. Speram ca in anul 2020 sa ajungem din nou la productia vegetala si animala din anul 1990, luat drept referinta la suprafete si productivitate. Vrem sa depasim aceasta situatie in care se afla marea majoritate a populatiei; o tara fara agricultura, dar care are potential, nu poate fi decat falimentara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »