Aglomeraţie pentru certificarea internaţională în limba engleză

Magazin Salajean 2 martie 2011 0

Aglomeraţie pentru certificarea internaţională în limba engleză

Peste 1.000 de profesori nefilologi din judeţul Sălaj au aplicat pentru participarea la un proiect implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, în vederea aprofundării cunoştinţelor de limba engleză şi obţinerii unor certificate interanţionale de tip Cambridge sau BULATS. Proiectul intitulat Dezvoltarea de competenţe cheie de comunicare în limba engleză pentru personalul didactic din categoria nefilologi, în vederea creşterii accesibilităţii informaţiei şi dezvoltării strategiilor educaţionale proprii pune la bătaie, însă, doar 400 de locuri pentru judeţul nostru.

Potrivit inspectorului general şcolar al ISJ Sălaj, Ioan Abrudan, selecţia candidaţilor se va realiza în funcţie de nivelul de pregătire al profesorilor. Grupele care vor participa la proiect se constiuie în urma aplicării unui test pentru stabilirea nivelului competenţelor de comunicare în limba engleză dobândite. Vom încerca să realizăm selecţia candidaţilor astfel încât să acoperim toate nivelele atingerii competenţelor de comunicare în limba engleză. Mai precis, vor fi selectaţi profesori din categoria nefilologi care să acopere în proporţii egale certificarea Cambridge First Certificate English, certificarea Cambridge Certificate in Advanced English şi certificarea BULATS. Selecţia se va realiza astfel încât prima serie de formare să înceapă cursurile de formare de luna aceasta, a declarat Abrudan.

Proiectul este în valoare de peste 5 milioane de lei. Aplicant este ISJ Salaj, în parteneriat cu inspectoratele din Braşov şi Suceava, cu câte trei şcoli ca centre de formare. Grupul ţintă îl reprezintă 1.200 de cadre didactice, câte 400 din fiecare judeţ. Acest program vizează formarea unui grup de cadre didactice din categoria nefilologi în domeniul limbii engleze, finalizat cu accederea la o certificare interanţională de tip Cambridge sau BULATS.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »