Agentii economici – luati la puricat de inspectorii Serviciului Corp Control

Magazin Salajean 2 februarie 2007 0

Agentii economici - luati la puricat de inspectorii Serviciului Corp Control

Inspectorii Serviciului Corp Control din cadrul Primariei municipiului Zalau au efectuat, in cursul lunii ianuarie, o serie de controale pe Valea Zalaului. Scopul acestor actiuni a fost de a verifica modul in care cetatenii si agentii economici pastreaza curatenia zonelor care le revin.

Biroul de presa al Primariei Zalau informeaza ca, in urma acestor controale, inspectorii au constatat existenta a sase puncte cu deseuri aruncate de cetateni sau agenti economici. Persoanele au fost identificate si au primit avertismente in urma carora situatia a fost remediata. In cursul lunilor martie – aprilie, Primaria municipiului Zalau va efectua actiuni ample de curatenie, in cadrul Lunii curateniei generale.

Michellin, Kaufland, Transurbis si Cemacon sunt firmele ale caror masini au fost identificate ca nu respecta normele stabilite prin hotarari ale Consiliului Local. Inspectorii din cadrul Primariei, impreuna cu agentii politiei comunitare au verificat zonele de iesire de pe santierul celor 4 firme. Conform HCL 126/ 1997 modificata prin HCL 230/ 2006, conducatorii auto trebuie sa isi curete masinile la iesirea de pe santier. Societatile comerciale au obligatia de a fi dotate cu rampe de spalare si curatare inainte de intrarea autovehiculelor pe drumul public. In urma somatiei cu termen primita de Cemacon, societatea isi va remedia problema prin achizitionarea unei rampe de spalare a masinilor, iar Transurbis va acoperi cu piatra terenul din parcul de stationare a autobuselor. Pentru nerespectarea acestor reglementari, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse intre 350 si 650 RON, iar pentru agentii economici aceste valori de dubleaza.

Biroul de presa al Primariei mai informeaza ca societatea E.ON Gaz Romania SA – sucursala Zalau a efectuat o serie de lucrari care au constat in taierea unei portiuni de doi metri patrati de carosabil pe strada Sarmas, fara a avea autorizatie din partea Primariei. Deoarece nici pana in momentul de fata societatea nu a refacut carosabilul la forma initiala, agentul economic a fost sanctionat cu amenda contraventionala. Pentru persoanele juridice amenda aplicata in aceste cazuri este cuprinsa intre 8 si 24 milioane lei, cu injumatatirea sumei minime daca amenda este platita in 48 de ore.

Pe parcursul saptamanii trecute, inspectorii au intocmit 26 de procese verbale pentru: parcari pe trotuar sau zona verde, lucrari in subteran fara autorizatie, depozitare de material pe domeniul public, nerefacerea suprafetelor la forma initiala si 3 somatii pentru: autoturism abandonat si intretinerea carosabilului in stare necorespunzatoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »