Agentii de politie salajeni au, de joi, sindicat

Magazin Salajean 22 februarie 2010 0

Agentii de politie salajeni au, de joi, sindicat

Incepand de saptamana trecuta, agentii de politie din judetul Salaj au un sindicat care sa le reprezinte drepturile. La sediul Inspec-toratului de Politie Judetean Salaj, a avut loc, joi, adunarea generala a agentilor de politie in cadrul careia s-a infiintat Biroului Teritorial Salaj al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP). Tot in cadrul intrunirii s-a ales si conducerea biroului teritorial, respectiv presedinte – Constantin Sarca, vicepresedinte – Mircea Talpos, secretar – Dumitru Silaghi si trezorier – Alin Dumitras.

La adunare au participat alaturi de agentii de politie salajeni si presedintele SNAP Romania, Iulian Surugiu, vicepresedintele SNAP, Viorel Stroe, presedintele SNAP Cluj, Constantin Mandache, si presedintele SNAP Satu Mare, Cosmin Andreica. SNAP este singurul sindicat care apara interesele agentilor de politie si are infiintate birouri teritoriale in peste 15 judete din tara, cu mii de membri. Ca si obiective generale, ne dorim imbunatatirea legis-latiei privind statutul politistilor si ca timpul de lucru sa fie conform legislatiei in vigoare.

Nu mai acceptam dispozitii care sa contravina normelor legislative, tratativelor internationale si a legislatiei europene. Speram sa rezolvam problemele cu care se confrunta agentii de politie din Zalau, si intreg judetul, sa nu mai auzim de politisti ultragiati, astfel ca si cetatenii sa se simta in siguranta, a declarat Iulian Surugiu.

Presedintele Biroului Teritorial Salaj al SNAP si-a luat in primire mandatul, asigurand ca va apara interesele agentilor de politie salajeni. Trebuie avut in vedere faptul ca orele suplimentare efectuate de agentii de politie nu sunt platite. In acest caz, solicitam sa fie compensate cu zile libere. In privinta posturilor de politie comunale, este necesar sa se acopere necesarul de personal in care este un singur lucrator. Nu in ultimul rand, vom discuta si despre salarizarea agentilor de politie, a mentionat Constantin Sarca.

Desi nou infiintat, Biroul Teritorial SNAP Salaj are, in prezent, peste 150 de membri. Reprezentantii biroului teritorial Salaj spera insa ca toti agentii de politie din judet sa adere la acest sindicat, pentru a le reprezenta drepturile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »