Agentii comunitari, solicitati in peste 70 de cazuri

Magazin Salajean 5 martie 2010 0

Agentii comunitari, solicitati in peste 70 de cazuri

In doar o saptamana, agentii comunitari zalauani au fost solicitati pentru a interveni la peste 70 de solicitari ale cetatenilor. Din datele furnizate de purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau, Lucian Trif, in perioada 25 februarie – 4 martie, agentii comunitari au raspuns la 74 solicitari ale cetatenilor, 51 dintre acestea fiind rezolvate pe loc, iar 23 au fost transmise institutiilor abilitate pentru competenta solutionare. In majoritatea cazurilor, agentii comunitari au fost solicitati pentru a restabili linistea si ordinea publica in anumite zone din Zalau. Mai precis, este vorba de grupurile de tineri care se aduna noaptea langa blocuri si asculta muzica la volum ridicat, deranjand locatarii. Avem multe solicitari si din partea angajatilor firmei de transport in comun local, pentru a legitima calatorii fara bilet care nu le prezinta acestora actele de identitate. Am intervenit si la solicitari privind conducte sparte, animale decedate pe carosabil, canale descoperite in trafic etc., ne-a spus Lucian Trif.

In perioada mentionata, agentii PC Zalau au aplicat 55 de sanctiuni contraventionale, dintre care 20 cu amenda si 35 cu avertisment. Pe linie de ordine publica au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale (opt cu amenda si noua cu avertisment). Pentru conturbarea ordinii si linistii publice prin strigate si folosirea de instrumente muzicale la intensitate mare au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale, iar pentru apelarea la mila publica a unor persoane apte de munca au fost intocmite trei sanctiuni contraventionale. Doua persoane au fost sanctionate deoarece au refuzat sa dea relatii pentru stabilirea identitatii, o persoana deoarece a refuzat sa paraseasca localul la cererea indreptatita a personalului de serviciu, doua persoane au primit sanctiuni deoarece au consumat bauturi alcoolice pe domeniul public si o persoana a fost sanctionata deoarece a lasat cainele fara supraveghere.

Conform H.C.L. 170/2007, agentii comunitari au sanctionat 31 de persoane, respectiv sapte cu amenda si 24 cu avertisment. Dintre acestea, 11 persoane au fost sanctionate pentru ca au aruncat resturi de tigari, coji de seminte, ambalaje etc. pe domeniul public, sapte pentru ca au parcat autoturismele in zone nepermise, in timp ce noua persoane au fost sanctionate pentru ca au desfasurat activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale de plata.

Alte doua persoane au primit sanctiuni deoarece au lipit afise in alte locuri decat cele special amenajate si tot doua sanctiuni au fost aplicate persoanelor care nu au mentinut curatenia in apropierea unitatilor in care isi desfasoara activitatea. De asemenea, conform H.C.L. 213/2008, sapte persoane au fost sanctionate contraventional, cinci cu amenda si doua cu avertisment, deoarece au utilizat echipamentele din parcurile de joaca pentru copii avand varsta mai mare decat cea afisata pe Regulamentul de functionare. Valoarea totala a amenzilor este de 3.085 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »