Agentii comunitari impart zeci de amenzi zalauanilor

Magazin Salajean 12 martie 2010 0

Agentii comunitari impart zeci de amenzi zalauanilorIn doar o saptamana, agentii Politiei Comunitare (PC) Zalau au sanctionat zeci de zalauani certati cu legea. Si anume, in perioada 4-11 martie, agentii au aplicat 70 de sanctiuni contraventionale, dintre care 40 cu avertisment si 30 cu amenzi in valoare totala de 5.540 lei.

Potrivit purtatorului de cuvant al PC Zalau, Lucian Trif, cele mai multe sanctiuni, anume 38, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind mentinerea ordinii si linistii publice, pastrarea curateniei, etc. Conform Hotararii de Consiliu Local 170/2007, agentii comunitari au sanctionat 38 de persoane, respectiv 11 cu amenda si 27 cu avertisment, dintre care 19 persoane pentru ca au aruncat resturi de tigari, coji de seminte, ambalaje etc. pe domeniul public, iar 13 persoane au fost sanctionate pentru ca au parcat autoturismele in zone nepermise.

Totodata, doua persoane au fost sanctionate pentru ca au desfasurat activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale de plata, alte doua persoane au fost sanctionate deoarece au lipit afise in alte locuri decat cele special amenajate si doua sanctiuni au fost aplicate persoanelor care nu au mentinut curatenia in apropierea unitatilor in care isi desfasoara activitatea, a precizat Lucian Trif.

Pe linie de ordine publica au fost aplicate 26 de sanctiuni contraventionale, dintre care 17 cu amenda si noua cu avertisment. Pentru conturbarea ordinii si linistii publice prin strigate si folosirea de instrumente muzicale la intensitate mare au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale si pentru apelarea la mila publica a unor persoane apte de munca au fost intocmite zece sanctiuni contraventionale.

Trei persoane au fost sanctionate deoarece au refuzat sa dea relatii pentru stabilirea identitatii, o persoana a fost sanctionata deoarece a consumat bauturi alcoolice pe domeniul public si o persoana a fost sanctionata deoarece a lasat cainele fara supraveghere. De asemenea, patru persoane au fost sanctionate contraventional deoarece au amplasat panouri publicitare in fata unitatilor in care isi desfasoara activitatea. Acestea au fost indrumate catre Primaria municipiului Zalau pentru a intra in legalitate, ne-a spus Trif. Alte doua sanctiuni insotite de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea orarului de functionare in unitatile in care isi desfasoara activitatea.

Tot in perioada analizata, mai precis in data de 9 martie, agentii comunitari l-au identificat pe numitul B. Rudi, de 29 de ani, din judetul Harghita, care avea asupra sa mai multe bunuri (paturi si carpete) care s-au dovedit, in urma verificarilor, a fi furate. In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca bunurile au fost sustrase de la o locuinta de pe strada 22 Decembrie, din Zalau. Acesta a fost predat organelor de politie pentru efectuarea cercetarilor sub aspectul savarsiri infractiunii de furt, a afirmat purtatorul de cuvant al PC Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »