Afise pentru pace premiate de Lions Club Porolissum

Magazin Salajean 29 octombrie 2007 0

Afise pentru pace premiate de Lions Club Porolissum

In sala mica de expozitii Vasile Lucacel a Muzeului de Istorie si Arta Zalau a avut loc joi premierea autorilor expozitiei Afise pentru pace – faza judeteana – a copiilor de la Lions Club Porolissum Zalau.

Pentru faza judeteana, in Salaj s-au calificat 54 de mici artisti plastici cu varsta cuprinsa intre 11 si 13 ani care au avut sansa de a-si expune lucrarile intr-un muzeu si de a fi apreciati pentru munca si talentul lor cu premii in banii, diplome si cadouri.

Astfel, desenul Ginei Pop, de la scoala M. Eminescu (profesor Anamaria Bot) a fost clasat pe primul loc; locul II a fost ocupat de Andrei Mihanta, scoala Vasile Goldis (profesor Oana Vaida), iar locul III de creatia lui Razvan Emanuel Man, elev al Scolii nr. 1 Simleu Silvaniei (profesor Lucretia Ardelean). Au luat mentiuni pentru desenele originale Cristina Gliguta, scoala Iuliu Maniu (profesor Moldovan Calin), Claudia Mizgai, scoala Vasile Goldis (profesor Oana Vaida) si Mircea Hodis de la scoala Mihai Eminescu (profesor Anamaria Bot). Ocupanta locului I a primit, pe langa diploma si cadou, suma de 150 de lei, premiul doi a primit 100 de lei, iar castigatorul celui de-al III-lea loc a fost recompensat cu 50 de lei. Toti autorii afiselor pentru pace intrate in concurs au primit cadouri.

Tema de anul acesta a concursului Afise pentru pace este Peace Around the World (Pace la toata lumea) si ca eleva Gina Pop, a carei creatie a fost desemnata de juriu ca fiind cea mai buna, va participa la faza nationala a concursului pe care, daca o va castiga, aceasta va participa, insotita de doi membri ai familiei, la Ziua Lions 2008, in New York, unde va avea loc ceremonia prin care castigatorului la nivel national i se va inmana suma de 2.500 de dolari si o placheta comemorativa. Castigatoarea de anul trecut, Buda Maria, eleva a scolii Mihai Eminescu, a obtinut mentiunea I la faza nationala a concursului Afise pentru pace si a primit 150 de lei, o diploma si multe felicitari.

Evenimentul din Zalau a fost initiat de Lions Club Porolissum sub coordonarea Adrianei Labo si cu sprijinul Elenei Musca, directorul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau. Au mai contribuit la buna desfasurare a evenimentului Szabo Attila, Keresztes Iosif si Dorina Ciutre, care s-au ocupat de selectia lucrarilor si jurizare.

Expozitia elevilor artisti in devenire va fi gazduita la Muzeul din Zalau aproximativ doua saptamani, timp in care poate fi vizitata de publicul care apreciaza arta, inocenta si talentul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »