Afectiunile respiratorii fac ravagii printre salajeni

Magazin Salajean 26 noiembrie 2009 0

Afectiunile respiratorii fac ravagii printre salajeni

Desi temperaturile sunt ridicate pentru aceasta perioada a anului, tot mai multe cazuri de gripa noua sunt depistate zilnic la nivel national. Autoritatile sanitare din multe judete au ajuns sa fie coplesite de numarul de pacienti care asteapta sa fie consultati in Unitatile de Primire a Urgentelor si chiar daca diagnosticele nu se confirma in toate cazurile, imbolnavirile cauzate de virusul AH1N1 sunt tot mai des intalnite.

In Salaj, pana acum au fost confirmate trei asemenea diagnostice, toate cu tulpina AH1N1, si in aceeasi familie. Pacientii au prezentat forme usoare si au reactionat pozitiv la tratamentul antiviral administrat in perioada de izolare.

La nivel national, insa, infectia continua sa se raspandeasca cu rapiditate, inregistrandu-se peste 2.300 de cazuri. Grav este si ca au aparut primele decese cauzate de gripa noua, la doua persoane care sufereau si de alte boli, pe fondul carora gripa s-a complicat.

In aceste conditii, reprezentantii Ministerului Sanatatii atrag atentia inca o data populatiei ca este important ca orice persoana care dezvolta semne de infectii respiratorii (febra, secretii nazale apoase si alterarea starii generale) sa se autoizoleze la domiciliu si sa isi contacteze medicul de familie. Impreuna cu acesta isi va programa un consult dupa orele de program, pentru a evita astfel infectarea persoanelor care asteapta la usa doctorului. In cazul in care nu se pot stabili aceste consultatii, pacientul se va prezenta la camera de garda a unui spital de boli infectioase.

Nou-nascut decedat din cauza pneumoniei

Nu doar gripa da batai de cap in aceasta perioada, ci si restul afectiunilor virale cu care sunt diagnosticati tot mai multi cetateni. Si, daca in ceea ce priveste cazurile de gripa noua, Salajul a scapat, la viroze si pneumonii numaram foarte multi bolnavi. Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, in saptamana 16

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »