Afacerile nu-i tentează pe tinerii sălăjeni

Magazin Salajean 11 martie 2011 0

Afacerile nu-i tentează pe tinerii sălăjeni

În pofida faptului că statul îi încurajează pe tinerii afacerişti, sălăjenii nu par fi prea interesaţi ca pe timp de criză să-şi deschidă propriul lor business. La nivel naţional, de la lansarea programului de sprijinire a tinerilor întreprinzători şi până acum, au fost înregistrate la Oficiile Naţionale ale Registrului Comerţului 1.783 de firme, cele mai multe dintre acestea (178) s-au deschis la Bucureşti, urmate de judeţele Braşov (114), Timiş (67) şi Maramureş (61). În topul preocupărilor şi domeniilor preferate de tinerii din România se află activităţi precum: întreţinerea şi repararea autovehiculelor, fabricarea pâinii şi a produselor de patiserie, restaurante, activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, lucrări de construcţii.

Până în prezent, potrivit directorului Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Laura Eugenia Vădan, au fost înregistrate în Sălaj 12 societăţi comerciale în temeiul OUG 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri. Cele mai multe firme, cinci, sunt din Zalău, celelalte din oraşele Jibou, Cehu Silvaniei şi Şimleu Silvaniei, dar şi din unele comune ale judeţului. Sălăjenii nu au optat pentru un domeniu predilect de activitate, firmele înregistrate sunt pe diverse specializări: exploatare forestieră, fabricarea articolelor din lemn şi alte materiale, operaţiuni de mecanică generală, comerţ cu ridicata şi cu amănuntul al produselor nealimentare, transporturi rutiere de mărfuri, restaurante, activitate de catering, activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, activităţi de închiriere şi leasing cu maşini şi echipamente agricole, activităţi ale centrelor de fitness.

Reiterăm faptul că OUG 6/2011 a fost pusă în aplicare, iar normele metodologice au fost emise prin HG 96/2011. Proiectele s-au depus din data de 22 februarie 2011, aplicanţii pot fi tinerii de cel mult 35 de ani. Proiectele eligibile pot primi un credit nerambursabil de până la 10.000 de euro, pe principiul primul venit, primul servit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »