Aer mai poluat in plamanii salajenilor

Magazin Salajean 27 mai 2010 0

Aer mai poluat in plamanii salajenilorSalajenii au inspirat, in 2009, un aer ceva mai poluat, se arata in Raportul privind starea mediului in judetul Salaj, intocmit de catre reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului. Potrivit documentului mentionat, pulberile, atat cele in suspensie, cat si cele sedimentabile, inregistreaza valori mai ridicate fata de limitele admise, in decursul anului trecut fiind determinate 27 de depasiri ale valorii limita zilnice pentru inducatorul pulberi in suspensie si 17 depasiri la capitolul pulberi sedimentabile.

Aceste depasiri au fost cauzate de emisiile produse de centralele termice rezidentiale alimentate cu combustibil solid, de activitatile de constructie desfasurate in zona de monitorizare a statiei automate de monitorizare a calitatii, dar si ca urmare a antrenarii particulelor de praf de pe caile de acces neintretinute corespunzator de catre mijloacele de transport sau vant, lucrarilor de constructii.

Depasiri ale valorilor normale au fost inregistrate si din punct de vedere al zgomotului, una dintre principalele surse de stres si disconfort in zonele urbane. Potrivit APM Salaj, problemele cele mai mari le-a ridicat zgomotul produs de mijloacele de transport care au traversat localitatile urbane si, cu precadere, municipiul Zalau.

In ceea ce priveste calitatea apelor de suprafata din judet, aceasta a fost predominant buna, se mai arata in raport. Doar unul dintre tronsoane, Valea Zalau – in localitatea Borla, este caracterizat in continuare de o stare ecologica slaba, similar cu anul 2008.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »