Aer conditionat in spitalele din Salaj

Magazin Salajean 27 iulie 2007 0

Aer conditionat in spitalele din Salaj

* Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Salaj a achizitionat 20 de aparate de climatizare destinate spitalelor din judet. Ministerul de Resort a alocat 30.000 de lei pentru acest demers. Conform unei situatii trimise la Minister luna trecuta, Spitalul Judetean Zalau are nevoie de 74 asemenea aparate

Doua unitati spitalicesti din judet, mai exact, Spitalul Judetean de Urgenta Zalau si Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei vor fi dotate cu aparate de aer conditionat platite de Ministerul Sanatatii.

Autoritatea de Sanatate Publica Salaj a primit, in cursul saptamanii trecute, o adresa din partea Ministerului de Resort, prin care institutia a fost instiintata ca i-a fost alocata suma de 30.000 de lei (300 de milioane de lei vechi), destinata achizitionarii a 20 de aparate de climatizare. Conform precizarilor facute in respectiva adresa, pentru ca lucrurile sa mearga mai repede si sa nu treaca vara pana la punerea in practica a acestei intentii, licitatia destinata achizitionarii de aparate de aer conditionat nu se va face la nivelul Ministerului, ci de catre ASP-urile din tara.

Aparatele au fost achizitionate in regim de urgenta, iar criteriul de selectie al firmei a fost pretul cel mai mic, a adaugat Mihai Cheseli. Conform situatiei intocmite la nivelul Spitalului Judetean si centralizate de reprezentantii ASP Salaj, ar trebui sa ajunga 74 de aparate de aer conditionat.

Din discutiile mai mult sau mai putin oficiale de la nivel de ASP si spitale, prioritate in privinta dotarii cu astfel de aparate au salile de operatie si de nastere, ca de altfel sectiile chirurgicale, anestezie si terapie intensiva, cardiologie, neurologie, obstetrica-ginecologie. Cele mai multe dintre acestea, au fost solicitate de Spitalul Judetean, care numara 26 de sectii si compartimente.

Potrivit precizarilor facute de catre managerul Spitalului Judetean Zalau, Ioan Muresan, in momentul de fata, aici exista trei aparate de aer conditionat, care functioneza mai bine, dar sunt foarte vechi. Acestea au fost achizitionate in anul 1997, necesitand in timp numeroase reparatii.

Aparatele de aer conditionat au fost repartizate, in principal, in sectiile cu bolnavi imobilizati, respectiv cate doua aparate pe fiecare astfel de sectie. Restul vor fi montate in sectia de chirurgie, neurologie, pediatrie, ortopedie, interne, cardiologie si nefrologie. Totodata, au fost repartizate doua aparate radiologice, a conchis managerul Ioan Muresan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »