Adunare Generala a pensionarilor din CARP

Magazin Salajean 26 martie 2010 0

Adunare Generala a pensionarilor din CARPVarstnicii inscrisi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalau au avut, ieri, Adunarea Generala, in care a fost facut un bilant al activitatii din 2009, cand institutia nebancara a reusit sa acorde imprumuturi unui numar de 4.461 de persoane. Circa 61 la suta din membri CARP au obtinut imprumuturi anul trecut, suma acordata fiind de circa 7 milioane de lei, cu o viteza de rotatie de 2,09 a suta, a declarat Ioan Ivascau, presedintele CARP Zalau.

Tot in 2009, pensionarii salajeni au putut apela la serviciile a patru cabinete medicale (de oftalmologie, interne, ORL si stomatologie, n.r.) si a unei farmacii, pentru a-si rezolva problemele de sanatate.

Pentru acest an, conducerea CARP Zalau isi propune ca plafonul de imprumut sa creasca de la 36 de milioane de lei la 40 de milioane de lei, de care sa poata beneficia pensionarii care au o pensie de minim 650 de lei. Ajutoarele financiare nerambursabile se vor acorda si in anul in curs, incepand din 1 iulie, numai ca doar acelor pensionari care au venituri de pana la 400 de lei si se confrunta cu grave probleme de sanatate.

In ceea ce priveste contributia de ajutor de deces, aceasta va ramane la valoarea de 1,2 lei, dar ajutorul financiar respectiv va fi majorat la 15 la suta, conform grilei. Majorarile fata de 2009 vor incepe cu al V-lea an de cotizatie, a mai spus Ioan Ivascau, iar remuneratiile pentru mandatari vor fi indexate in medie cu 21 la sutafata de anul precedent, diferentieri urmand sa fie facute in functie de activitatea fiecaruia.

De asemenea, la capitolul divertisment, pensionarii vor putea participa zilnic, si in acest an, la clubul de activitati sociale, iar pentru ei vor fi organizate si doua expozitii, asa cum s-a procedat anul trecut.

De mentionat ca pensionarii care vor merge pentru tratament in statiuni balneoclimaterice vor primi 25 de lei de la CARP Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »