Aductiune de apa la Mirsid

Magazin Salajean 9 aprilie 2008 0

Aductiune de apa la MirsidAdministratia locala din Mirsid a demarat, in luna noiembrie a anului trecut, un proiect prin care centrul de comuna va avea sistem de aductiune de apa, ne-a declarat primarul Sebastian Avram. Proiectul este derulat in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea si dezvoltarea zonelor rurale, iar valoarea investitiei este de 2,3 milioane de lei. Initial, am aplicat pentru suma de 3,9 milioane de lei, dar, in urma licitatiei, investitia s-a adjudecat in favoarea SC Socot Targu Mures pentru 2,3 milioane de lei, ne-a spus primarul Avram. Potrivit sursei citate, locuitorii din Mirsid vor avea la dispozitie cel putin opt cismele, iar asta se va intampla inca din aceasta iarna, dat fiind ca lucrarile trebuie finalizate la un an de la inceperea lor.

La acelasi capitol al infrastructurii tehnico-edilitare, autoritatile locale din Mirsid trebuie sa rezolve si problema canalizarii in cele patru sate apartinatoare, acest aspect fiind legat de proiectul amintit anterior. Noile norme prevad ca un proiect pentru realizarea aductiunii de apa sa fie derulat doar daca in unitatea teritorial-administrativa exista deja retea de canalizare. Cum noi am inceput cu apa, trebuie sa recuperam si pe partea de canalizare. Momentan, se lucreaza la Studiul de Fezabilitate, a spus Sebastian Avram.

In privinta infrastructurii rutiere, sursa citata ne-a declarat ca locuitorii din Firminis vor avea, anul acesta, un drum ca la carte, cei 2 kilometri pana la intrarea in sat dinspre drumul national urmand sa fie asfaltati. Valoarea investitiei este de 660.000 de lei, bani primiti de la Guvern.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »