ADP-ul fenteaza disponibilizarile

Magazin Salajean 27 iulie 2010 0

ADP-ul fenteaza disponibilizarile

Reparatia si intretinerea strazilor din municipiu, amenjarea si intretinerea spatiilor verzi, maturatul cailor publice, gestionarea cainilor fara stapan sunt doar cateva dintre activitatile pe care le-a preluat firma Citadin SRL Zalau de la Directia Generala de Administrare a Domeniului Public, institutie subordonata Consiliului Local Zalau. Cum Primaria Zalau numara prea multi angajati, depasind, astfel, normativele de personal stabilite de catre Guvern in vederea diminuarii cheltuielilor bugetare, edilii s-au vazut nevoiti sa caute metode prin care sa impace si capra si varza. Adica sa taie din numarul de angajati pentru a respecta conditiile impuse de catre guvernanti, fara a-i lasa, insa, pe oameni pe drumuri.

Potrivit primarului Radu Capilnasiu, din totalul de 594 de angajati, in institutie trebuie sa ramana doar 441. Cum adevarata armata de oameni – 374 de posturi in organigrama, din care 322 ocupate – lucreaza in DGADP Zalau, cheia problemei a fost identificata relativ usor: serviciul public de interes local trebuie restructurat.

Asa ca activitatile pe care le desfasurau pana nu demult lucratorii DGADP Zalau vor fi impartite, mai mult sau mai putin frateste, cu viitorii angajati ai societatii comerciale Citadin SRL Zalau, al carei unic actionar este municipalitatea. Administrator al nou infiintatei firme a fost desemnat Virgil Nicora, director tehnic in cadrul Directiei.

In slujba Citadin vor intra serviciul de administrare a domeniului public si privat, serviciul de salubrizare, precum si cel de canalizare, in timp ce colegii lor de la DGADP Zalau vor avea grija, printre altele, de parcari, de semnalizarea rutiera, precum si de intretinerea cimitirelor. In total, in Directie vor mai ramane 119 salariati, dintre care 42 apartin de serviciul de termoficare, preluat de putin timp de la Uzina Electrica Zalau.

Deocamdata, se lucreaza la organigrama societatii Citadin, dar, in principiu, oamenii care au lucrat in cadrul serviciilor care sunt delegate societatii vor ramane, sustin oficialii Primariei Zalau. Ba mai mult, adauga sursele citate, este posibil sa existe chiar si angajari, intrucat posturile au fost blocate, iar unii angajati au plecat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »