Administratiile din Salaj cer garantii guvernamentale

Magazin Salajean 10 martie 2010 0

Administratiile din Salaj cer garantii guvernamentale16 unitati administrative din Salaj vor cere garantii guvernamentale pentru accesarea de credite, care sa le permita cofinantarea proiectelor europene accesate , se arata intr-un comunicat de presa al Institutiei Prefectului.

Garantiile vor fi acordate in cadrul Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor in domenii prioritare pentru economia romaneasca finantate din instrumente structurale ale Uniunii Europene alocate Romaniei. Masura Guvernului vine in sprijinul autoritatilor locale, pentru derularea unor proiecte foarte importante din punct de vedere al dezvoltarii locale. Prin acest sprijin se previne blocarea investitiilor, declara Alexandru Vegh, prefectul judetului.

Cei 16 solicitanti – municipiul Zalau, orasul Cehu Silvaniei si 14 comune – au semnate contracte de finantare pentru 20 de proiecte europene, a caror valoare depaseste 243 milioane de lei. Mai mult de jumatate dintre proiecte pentru care vor fi solicitate garantii sunt in domeniul infrastructurii rutiere, sase vizeaza alimentarea cu apa, iar alte sase, infrastructura in domeniul sanatatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »