Administratia locala, interesata de modernizarea pietei centrale

Magazin Salajean 16 martie 2007 0

Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau, impreuna cu reprezentantii Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public (DGADP) au participat la o intalnire cu agentii economici, care isi desfasoara activitatea in piata agro-alimentara din centrul orasului. Scopul a fost acela de a informa comerciantii asupra viziunii administratiei locale de modernizare a pietei.

Am dorit sa ne intalnim pentru a discuta problemele legate de piata agro-alimentara, acolo unde dumneavoastra va desfasurati acivitatea si trebuie sa gasim o cale de intelegere in ceea ce priveste viziunea noastra de modernizare a acesteia, a declarat edilul Zalaului. In viziunea sa, prima urgenta este de a obtine autorizatia PSI, pentru ca piata sa functioneze in conditii optime. Pentru a putea obtine autorizatia, DGADP trebuie sa mute toate chioscurile aflate pe partea cu Muzeul Judetean de Istorie si Arta.

Potrivit Biroului de presa al Primariei, comerciantii au sesizat edilului problemele legate de restrangerea spatiului pietei si disconfortul provocat de lucrarile care se defasoara in zona. De asemenea, acestia au solicitat ca o parte din lucrarile de constructie, cum ar fi aprovizionarea cu materiale, sa se desfasoare dupa un program, care sa nu incurce activitatea comerciantilor. Raspunsul primarului a fost acela ca va solicita constructorului ca activitatea de aprovizionare sa se desfasoare doar dupa ora 16, pentru a nu se bloca circulatia din zona.

La intalnire s-a mai adus in discutie si intentia administratiei locale de a construi o cladire moderna in piata, care sa adaposteasca activitatile de comert, ce se desfasoara la aceasta data in chioscuri. Totodata, s-a vorbit si despre proiectul de constructie a unei strazi care va trece peste Valea Zalaului, dupa acoperirea acesteia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »