Actualizarea si distribuirea listelor electorale permanente, monitorizate de Prefectura

Magazin Salajean 8 mai 2007 0

Actualizarea si distribuirea listelor electorale permanente, monitorizate de Prefectura

Institutia Prefectului Judetului Salaj face cunoscut faptul ca, in data de 28 aprilie, Biroul Judetean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Populatiei a tiparit listele electorale permanente si, in aceeasi zi, conform unei programari comunicate primarilor si secretarilor cu o zi inainte (in cadrul unei sedinte de instruire), acestea au fost predate reprezentantilor unitatilor administrativ-teritoriale. Aceeasi institutie precizeaza ca, in cadrul sedintei de instruire, prefectul Andrei Todea a cerut primarilor sa verifice listele, urmand ca eventualele modificari sa fie comunicate atat primariilor, cat si centrelor regionale publice de evidenta a persoanelor, cu maxima operativitate. Datele au fost centralizate de Biroul Judetean de Administrare a Bazelor de Date, iar copiile dupa listele actualizate vor fi tiparite, in 3 exemplare, pana cel tarziu in 15 mai, ca apoi sa fie distribuite de Serviciul Public Judetean de Evidenta a Persoanelor catre toate primariile salajene, institutii care trebuie sa le afiseze la sediile sectiilor de votare. De asemenea, aceste liste vor fi utilizate in timpul derularii referendumului national.

Potrivit Institutiei Prefectului, pana la aceasta data nu au existat disfunctii privind actualizarea bazelor de date, iar derularea termenelor se desfasoara conform programului calendaristic stabilit.

Nu in ultimul rand, saptamana trecuta, prefectul Andrei Todea a convocat la sediul Institutiei Prefectului membrii Comisiei Tehnice Judetene. Principalul subiect discutat in cadrul reuniunii de lucru a fost legat de adoptarea masurilor necesare pentru respectarea cu strictete a termenelor stabilite in programul calendaristic pentru realizarea actiunilor necesare pentru referendumul national din 19 mai.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »