Activitatea Poliţiei de Proximitate, analizată de Prefectură

Olivian Vadan 30 august 2012 1
Activitatea Poliţiei de Proximitate, analizată de Prefectură

Instituţia Prefectului a găzduit ieri sedinţa lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, având ca principal punct pe ordinea de zi “Informarea privind măsurile propuse de către Poliţia de Proximitate în vederea protecţiei şi sprijinirii persoanelor vârstnice”. În acest cadru, Constantin Didă, comisar al Poliţiei de Proximitate Sălaj, a prezentat raportul de activitate al instituţiei pe o care o coordonează. Potrivit acestuia, în prezent, Poliţia de Proximitate Sălaj are în componenţa sa 24 de angajaţi: 23 agenţi de poliţie şi 1 ofiţer coordonator. În primele 8 luni ale anului, Poliţia de Proximitate Sălaj a organizat 18 întâlniri cu persoanele vârstnice din care 7 în Zalău, 4 în Şimleu Silvaniei şi câte două în Cehu Silvaniei şi în Jibou. Până în prezent, Poliţia de Proximitate a soluţionat 79 de petiţii depuse de către persoanele de vârsta a treia.

În acelaşi context, Constantin a precizat faptul că poliştii au fost susţinuţi în activitatea lor, în cadrul campaniilor de informare, de către un grup format din 39 de persoane: 15 din Zalău, 10 din Şimleu Silvaniei, 8 din Jibou respectiv 6 din Cehu Silvaniei.
În cadrul aceleaşi întâlniri a fost discutată şi problema punctului de consiliere care îşi desfăşoară activitatea în condiţii improprii. Astfel, pentru identificarea unui alt spaţiu, de preferinţă central, care să faciliteze accesul beneficiarilor către Poliţia de Proximitate, subprefectul Lucian Băican a declarat că va purta în aceste zile discuţii cu reprezentanţii Primăriei Zalău.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 30 august 2012 at 20:06 - Reply

    Astea cu ce se ocupa?

Lasa un Raspuns »